krason Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Mam pytanko od niedawna pojawił się u mnie dziwny dźwięk przypominający silnikczek, dźwięk ten jest słyszalny również około 2 sekund po zgaszeniu silnika, tak jakby zatrzymywał się jakiś szilniczek, albo łożysko. Wentylator wyłączony. Jaki element oprócz pompy paliwa, która jest z tyłu, a dźwięk słysze wyraźnie z przodu, może pracować jeszcze po zgaszeniu silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Może silniczek krokowy po wyłączeniu silnika ustawia się w tzw. pozycje startowa - nie wiem jak to nazwać :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tvardy Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 jest to silnik recylkulacji powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucass79 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 A czy to jest normalne zjawisko , bo kupiłem sobie Renault Megane 1.9. D i własnie cos takiego słyszę po przekreceniu kluczyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudu Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 A nie masz pokrętła dmuchawy włączonego na recyrkulacje? Jeśli tak to zawsze po włączeniu lub zgaszeniu auta bedzie słychać silniczek. Ustaw sobie pokretło na 0 i zobacz co sie będzie dzialo. Jak to nie pomoże to może masz pokrętło walnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmurka Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Sprawdz czy to nie dzwięk z radia. U mnie tak CD tryka po wyłoczeniu silnika, nie zawsze.... czasami, wiec cieżko było zdiagnozować skąd ten dzwięk. Przed zgaszeniem silnka wyłącz radio, jak nic nie tryka to już wiesz skąd ten dzwiek. Jestem mocno wyczulony na dziwne dzwięki i ostatnio zauważyłem, ze nawet z pod lusterka (tam gdzie są czujnik zmierzchu i deszczu) można usłyszeć "świerszcze"..... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi