alchemik86 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam. Jestem posiadaczem Megi I ph I Classic rocznik 1997 z silnikiem 1.9D. Zabrałem się za tuning mojej furki i zastanawiam się czy założenie do diesla sportowego wydechu (KM Malon) da dobry efekt dźwiękowy. Bo pare osób powiedziało mi że do diesla nie ma sensu zakładać sportowego wydechu. Czekam więc na Wasze opinie na ten temat, za które z góry dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 nie wiem jak w silniku bez turbo ale w dci bardzo przyjemny dzwięk wyszedł tylko bez zadnego tłumika (mam od silnika do końca samą rurę 54mm i tyle)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Bo pare osób powiedziało mi że do diesla nie ma sensu zakładać sportowego wydechu dobrze mowia, bez turbo nic ci to nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 kumplowi w corsie 1,5D uleciał końcowy wydech i moim zdaniem dźwięk był głosniejszy ale nie był ładny jak na moje ucho.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 1.9d i wydech sportowy? nie bardzo pasuje do tego woła, chyba że liczysz na dodatkowy odrzut z tego tytułu :) ps. bez obrazy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemik86 Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Nie chodziło mi o efekt przyspieszenia tylko o sam dźwięk... Z tytułu tego że to 1.9D wogóle nie kłade kasy na tuning silnika bo tak naprawde nie ma co tam tuningować... Ale skoro mówicie że to nie ma sensu... W każdym bądź razie dzięki za opinie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 U mnie po osiedlu smiga Golf II Diesel z wydechem a'la mugen. Brmi to poprostu jak glosny diesel. Ta sama barwa dzwieku, tylko ze glosniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianmegane Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 ponawiam temat tylko chodzi mi o silnik 1.9 DTI czyli z turbo ktos ma moze taki wydech w turbo dieslu albo mial okazje slyszec jak to chodzi ? jest sens i efekt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 sebastianmegane, nie ma sensu... próbowałem i zdecydowałem się na końcówkę, ale jak ktoś ma dziurawy tłumik i kasy za dużo to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianmegane Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 ok dzieki chyba sobie odpuszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 sebastianmegane jeżeli zrobisz taki wydech to będzie bardzo SI :) To jest zwykły 1,9 D a dźwięk moim zdaniem bardzo fajny : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 :shock: Ale kopci :shock: Brzmi ok, jak na diesla, ale ten dym... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi