biper78 Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Witam, Jak macie zamontowany emulator LPG, Ja juz montowałem 3 i żaden nie zdaje egzaminu. Wskaxnik paliwa PB zawsze opada. Musze robić TEST MODE i dopiero widac ile mam plaiwa. Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielonypan Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 jak opada do zera to chyba cos z wskaznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biper78 Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 nie opada do zera . chodzi o to ze podczas jazdy na LPG opada wskaznik paliwa. Jak zrobie TEST MODE to wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Emulator nie służy do wskazań paliwa. lecz do emulacji wtryskiwaczy. Chodzi o to, aby komp samochodu myślał, że pracują wtryskiwacze benzynowe, pogdzas gdy tak naprawdę są wyłączone. Poza tym podaje info do kompa gazowego o pracy i szybkości obrotowej silnika. Jeśli chodzi o wskazania PB na zegarach, to nazwijmy to, że "ten typ, tak ma". Czyli w reniawkach albo opadają wskaźniki PB, albo zapala się rezerwa nawet, gdy masz pełen zbiornik benzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biper78 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Czyli nic nie pomoże?? A jak macie w swoich megenkach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 tak samo, jak u Ciebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biper78 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Nie można jakos tego obejsc?? Czyli za kazdym razem robicie TEST MoDE?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nie!!. Po kilkudziesięciu km samo wróci do normy. I tak wkoło. Możesz resetować właśnie tym trybem, albo znaleźć bezpoiecznik odpowiadający za to, albo zdjąć klemę. Można także zrobić mały układ składający się z przekaźnika, który będzie to resetował, ale znów pokazują się inne drobiazgi. Z tym trzeba żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Czyli w reniawkach albo opadają wskaźniki PB, albo zapala się rezerwa nawet, gdy masz pełen zbiornik benzyny. czyli jesli dobrze rozumie jak jezdzicie na lpg to wskaznik benzyny szaleje dziwne bo ja nie mam takiego problemu no chyba ze zle to zrozumialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechub Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Problemy ze wskaźnikiem paliwa były pod http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=2506. Są tam rózne sposoby walki. Aktualnie wyjeżdżam "Benzynę" na LPG aż do sygnalizacji akustycznej posuchy w zbiorniku (zapiszczy głośno jednorazowo ale można wytrzymać ) jak już pewien czas swieci rezerwa.. Jak zaparkuję na chwilę dłużej - przynajmniej parę minut ! (lub całą noc :) ) to przy następnym odpalaniu wskaźnik jest już we właściwym zaktualizowanym przez komputer połozeniu. Bez cła i bez dewiz. Nie stosuję kasowania przez AKKU, przez TEST wskaźników . Czasami szybciej kasuję przez zachuśtanie autem :). Opadanie wskaźnika nie jest awarią ! - komp odlicza od baku ilość "wtryskiwaną " przez wtryskiwacze benzyny. Tylko nie wie że nie wtryskuje benzyny. ;-) Z drugiej strony wskaźnik benzyny to darmowy liniowy wskaźnik zużycia gazu . :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 U mnie wskazówka pokazuje dobrze, natomiast rezerwa szaleje. To zależy od modelu samochodu, co szaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi