kamilu Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Witam. Mam problem z moim Megane Scenic 1.9 DT z 1997 roku. Mianowicie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki zegary przygasają, ale nie wyłączają się do końca, w dalszym ciągu jest widoczny przebieg, palą się kontrolki i nie da się tego wyłączyć. Pomaga odpięcie klemy od akumulatora, wtedy wszystko gaśnie. Ale gdy znowu spróbuję włożyć i wyciągnąć kluczyk historia zaczyna się od nowa. ********************************* Sprawdziłem miernikiem wszystkie bezpieczniki, i wygląda na to że wszystko działa. ********************************* ********************************* Przeglądam wiele tematów, ale w żadnym nie znalazłem odpowiedzi. Może ktoś z was miał taki problem i się z nim uporał ? ********************************* Dodam jeszcze ze samochód nie reaguje na przekręcenie kluczyka. ********************************* Serdecznie z góry dziękuję za pomoc. ********************************* Pozdrawiam Kamil Regulamin pkt. 5.9 - Enter P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordrene Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Weź kabel jakiś i podłącz silnik do minusa, sprawdź czy jest ok.. Mialem takie objawy z oberwanym kablem masowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilu Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 sprawdziłem masę na silniku i jest w normie, po połączeniu miernika z karoserią mam 12,3 V więc to chyba w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordrene Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 W jaki sposób sprawdziłeś. Podłącz kabel. Nie sprawdzaj multimetrem. Mialem podobne objawy, niby wg multimetru wszystko ok a po podłączeniu nowej masy wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilu Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Dobrze, za parę chwil pooglądam masy, może zaśniedziały, Zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi