paweligawel Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 witam od 3 tygodni jestem właścicielem megi z lpg i mam problem iż na lekko rozgrzanym silniku mi gaśnie i tak samo się dzieje na gorącym a na benzynce idzie jak wściekły no i przytym pali ponad 15 na 100km lpg HELP!!!rok prodykcji autka 96 2 litry :-( dwuletnia instalka BRC Radzę zapoznać się z regulaminem forum. Kolejne jego złamanie będzie już karane. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazMajster Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 jaki przebieg na gazie?? filtry wymienione?? może potrzebna jest tylko regulacja, a może i wymiana reduktora, bo przy dużym przebiegu mambrany sztywnieją i nie pracuje jak trzeba. Nie daj się namówić na regenerację tego reduktora, bo reduktory BRC są ogólnie do kitu i nie da się ich po regeneracji dobrze ustawić. Jeśli będziesz go musiał wymienić zdecyduj się na Lovato lub tomasetto. Będzie taniej, łatwiej wyregulować, będzie mniej palił. Koszty wymiana reduktora/regeneracja są zbliżone, więc jeśli połaszczsz się na tych patę zloty i zregenerujesz, będziesz się wściekał, że nie chce auto jeździć i wciąż będziesz u gazowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi