Rabcio Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 Witam Posiadam Renault Megane II z 2003r i chciałbym je można powiedzieć "odświeżyć" Chciałbym zrobić stylyzacje z wersji produkowanej od 2006 mam ma myśli przód oraz tył. Jestem z woj Śląskiego wieć przy okazji chciałbym się dowiedzieć gdzie mógłbym ewentualnie takowe elementy zdobyć ?? Podsumowując: Chciałbym zmienić przód mojego Megane z 2003r na te produkowaną od 2006 ( Ph II) w związku z tym jakie potrzebuje elementy ? oraz chciałem się was poradzić odnośnie tylnich reflektorów: Czy reflektory tylnie z 2006r pasują do starszych Megane ? czy wymaga to zmiany zderzaka ? Pozdrawiam Rabcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Oba tematy były poruszane, wystarczyło poszukać na forum w dziale "Oświetlenie". Tylne światła pasują, trzeba tylko przerobić wtyczki. Teraz masz 2 kostki po 4 piny, a w nowszej wersji są 2 i 5 pinowe. Światła przednie trzeba zmienić wraz z "hokejem" do podtrzymania zderzaka i zderzak. Na 90% wzmocnienie. Nie wiem jak kostki, ale pewnie będą inne. Również miałem taki zamiar, ale z przodu zrezygnowałem. W zamian za to przerabiam na oryginalne xenony. Tylne lampy również przekładam na faze 2. Miałem przeciek z Laponii, będą w poniedziałek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 jak przelozysz tylne daj znac to sie umowimy na miescie;-) nowe tez mi sie bardziej podobaja, jakby sie udalo kupic lampy w dobrej cenie to z checia wymienie. przod niestety to za droga zabawa, nawet liczac ze uda sie dostac zderzak uzywke - zderzak, lakier, 2 lampy, wzmocnienie - kupa kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 tyl na allegro chodzi po 600-700zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Na allegro są chore ceny za te lampy. Chodzą tak jak snap napisał, a nówka sztunia w ASO 336zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 hmmm, 336zl to nie majatek, moze by sie dalo na jakas promocje je wykroic. potem pchnac stare na allegro i moze by duzo nie wyszlo. pomysle w styczniu, na razie musze zamknac ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 336 sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 336 sztuka, 672 komplet, to i tak nie majatek w porownaniu z przednimi - cirka 800 za sztuke z ph2 wolaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 mhhh jezeli przod kosztuje 800 to tyl wypada troche tanio w czwartek bede w ASO o zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Dla ułatwienia podaje numery części: 82 00 413 214 lewa lampa 82 00 413 216 prawa lampa Ja już lampki mam. Teraz czekam do wiosny na montaż wraz z xenonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi