snap Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 mam dziwne odczucie ze przy wiekszym mrozie samochod gorzej przyspiesza nawet gdy silnik dojdzie do odpowiednije temperatury w zasadzie jest to odczuwalne nawet gdy jest 0 stopni jest to mozliwe ? moze to byc spowodowane wieksza wilgotnoscia powietrza ? dodam ze nie deptam w podlone na szklance a silnik jest sprawny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 A ja mam odwrotne wrażenie. Że jak mrozi to intercooler lepiej chłodzi i jest bardziej gęste powietrze dostarczane do silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 5 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 no wlasnie, masz za bogata mieszanke i zle jedzie [ Dodano: 2008-01-05, 19:57 ] nie za bogata ale sa zle proporcje powietrza do paliwa i zle jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2008 Nie mam porównania co do lata ponieważ dopiero co kupiłem swój wozik ale przyśpiesza żwawo i bez problemów mam nadzieje że latem będzie jeszcze lepiej. Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Snap. To możliwe że kwestia tego chip tuningu. I muli. Mi jeździ wyśmienicie. Tak samo w lecie. Np rano jak jest 10C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 no moze byc, jak wyjechalem z cieplego garazu od kumpla po calej nocy to ledwo w brame sie zmiescilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 opony zimowe stawiaja wiekszy opor toczny. To chyba jedna z wielu roznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 kto mowil ze mam zimowki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Human Resources, ale to nie powinno być dramatycznie odczuwalne podobnie jak zalegający lód i śnieg zwiększajacy mase auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 nie róbcie teorii ze śniegiem, bardziej gęstym olejem itd. Kwestia jest tej mapy. Masz zrobioną na lato i widocznie zbyt bogatą mieszankę w zimie. Możesz np spróbować lekko przykryć intercooler. Na stałe to raczej bym nie robił ale tak na próbę czemu nie. Ja tam bardzo odczuwam różnicę. Do 10-15 C autko mi śmiga. W lecie na klimie przy upałach +30 raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 wlasnie skumalem ze mam teraz zderzak od RS gdzie jest wielki wlot powietrza przy temp +5 lata super a jak jest - 5 srednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Według mnie autko lepiej śmiga teraz zimą. Powietrze jest gęstsze i chłodne. Może różnica nie jest niesamowita ale na pewno odczuwalna. Jak napisał Hadson w lecie przy upale i przy klimie to z 2.0 robi mi się 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 snap, już rozkminiłem to, mi tez auto do dupy jeździło jak miałem zderzak od rs'a bo na zimę mam serię... zauważ ze wlot w tym zderzaku jest nisko i cały IC jest za tablicą rejestracyjną i nie wieje po nim prawie nic.... teraz mi się przypomniało jak zobaczyłem rury nierdzewne w garazu na dolot którego nie miałem czasu zrobić.... mi tez tak sie działo ze jak załozyłem zderzak od sporta.... więc nie wychładza ci go a przegrzewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Kurde. Kolek wsadzasz trzykropki i zrozumieć Ciebie nie mogę. I już sam nie wiem który zderzak lepszy a który nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 moze cos w tym jest musze jutro zobaczyc co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi