kolek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Hadson, sorki ale ja tak lubie pisać... Do seryjnego IC nie przerabianego zderzak od RS jest zły ponieważ zasłania około 70% IC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 bylem w garazu i w obu zderzakach IC ma podobny dostep do powietrza zwykly zderzak ma wlot powietrza jak w lupo 1,2 tdi a dzieki zderzakowi od Rs mozna poprawic fabryke i spuscic intercooles jakies 10cm wydaje mi sie ze wtedy caly bedzie za kratka wlotu, z tym ze moze byc problem z zalozeniem oslony pod zderzak najlepsze wyjscie wg mnie to: przesunac IC bezposrednio za zderzak i obnizyc go o pare cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaY Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zasada jest taka że im zimniejsze powietrze tym ma więcej tlenu i lepsze parametry są spalania, ale z drugiej strony są inne różnice w toczeniu bo większe opory samego zimnego smaru. Inny bajer jest taki że różnicę może stanowić wilgotność powietrza. Były takie badania i wyszło im że można doładować silnik...parą wodną. lowo.com.pl/?dod=11&id=6721"]http://[ciach]lowo.com.pl/?dod=11&id=6721 http://www.admoto.pl/pub/art.asp?g=gs&...mp;f=mb_978.xml Ale takie proste to to wszystko nie jest bo w praktyce tego się nie odczuwa (choć jak jeżdziłem kaszlem to wydawało mi się że czuję tę różnicę.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 wyczyszcze egr'a i zobacze co sie dzieje jak nic to zdejme zderzak i zobacze jak sie jezdzi bez, moze rzeczywicie RSowy zamula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 ale to nie powinno być dramatycznie odczuwalne dlatego uwazam ze moze byc to jedna z wielu przyczyn, a na pewno nie ta dominujaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi