Boguslav Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Witam! Czy ktoś może mi doradzić jak rozwiązać problem z wrzucaniem jedynki w moim scenicu? Chodzi o to, że bardzo często nie mogę wrzucić jedynki, natomiast gdy leciutko podniosę dźwignię jak do wstecznego to wchodzi bez problemów. O co tu chodzi? Czy mozna to jakoś ustawić bez oddawania go w ręce "fachowców" do warsztatu samochodowego? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marian 60 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Ruchy dzwigni zmiany biegów na wodzik w skrzyni przenoszone są przez drążek w skład ktrórego wchodzą również gumowe tulejki jak mają duże luzy biegi nie wchodzą.Musisz zdjąć od spodu osłony silnika i dokładnie to obejrzeć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 zrob tak jak pisze marian, swoja droga to jaki msz przebieg? aut uzytkujesz glownie w miescie? to typowe objawy 'wyrobienia' sie gumowych tuelejek (zobacz sobie wheeler dealers z toyota Mr2 na discovery (szukaj youtube) -wystepowal tam taki problem) Sprawdz rowniez wybierak ze sprezynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boguslav Opublikowano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dzekuje Panowie za rade, ale nie bardzo wiem gdzie znajduja sie owe gumowe tulejki...?Jakie oslony silnika od spodu? Ostatnio wlasnie zmienili mi skrzynie biegow (wraz z nowym sprzęgłem) w warsztacie bo padl mi synchronizator 5-tki. Skrzynke kupilem oczywiscie uzywana bo nowa kosztuje prawie tyle samo co ten samochod... Bylem z niej zadowolony dopóki nie zauważyłem tej cholernej wady...(od razu po wymianie, ale myślałem, że się "wyrobi"). Trafia mnie już szlag, i pomimo, że pałam dalej miłością do tego francuza, uczucie słabnie...Pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi