forest Opublikowano 29 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witam mam problem zapala mi sie kontrolka od wtrysku w megane '98 1.6 8v kiedy przekroczę 3-4 tys obrotów na benzynce a jak na gaz przełączam to się odrazu pali :-( i przy czym spalanie gazu mi podskoczyło o jakieś min. 20% :-( teraz mi wychodzi 13l średnio wcześniej w 10l sie zamykałem, a na trasie 8,0-8,5 było. kiedyś mi sie tylko ta kontrolka zapalała jak 95 lałem ale potem na shellu V-Power Racing 98 megana skosztowała i było dobrze a teraz juz nic nie pomaga [ Dodano: 2007-01-30, 00:03 ] a jeszcze zapomniałem dodać jak zapałam samochód to musze noge na gazie trzymac bo tak to kreci i nie zapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 30 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zwiększone zużycie paliwa wskazuje że komp przełączył się w tryb awaryjny, masz coś zwalone, moje pdejrzenie pada na sondę lambda. Warto podjechać na komputer i zobaczysz wtedy co go boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 witam stwierdziłem ze zanim pojade to rzuce jeszcze raz okiem na silnik i jak sie okazło pękł węrzyk od odmy :/ chyba tak to sie nazywa taki co prowadzi od kolektora do jakiegos przekażnika za 6,50 kupiłem wezyk i teraz chodzi jak marzenie :) jedynie mi pozostało sprawdzic ile teraz bedzie spalał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 Od najprostrzych rzeczy zawsze trzeba zacząć, a potem sie martwic. Twój problem był na szczęście nie groźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 31 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2007 forest, gratki rozwiazanego problemu, temat uznaje za zakonczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi