Twierdza Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Witam. Mam mały problem otóż dzisiaj przekonałem się, że w moim autku nie świeci się w ogóle rezerwa paliwa. Co się mogło stać że nie działa? Czy to tylko jakiś bezpiecznik czy coś poważniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevv Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 zacznij od najprostszego: bezpiecznik, żarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HassanG Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 To chyba dobrze że się nie świeci? :blink: Stawiam na żarówkę, też nie dawno wymieniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twierdza Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) cięcie Haha nie do końca dobrze zwłaszcza jak Ci się kończy benzyna na jednym z głównych skrzyżowań w mieście :blink: Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 22 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HassanG Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jezuu.. miałem to samo gdy pływak domagał się zmiany... rezerwa paliła się gdy miałem 40L a jeździłem na LPG i zapomniałem zupełnie o benzynie. Stoję na czerwonym, za mną korek zapala się zielone dodaje gazu a tu... zgasł.. Ale wstyd :blink: Sprawdź tą żarówkę, być może poprostu się spaliła już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemkowy Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Panowie, u mnie podobny problem, ale przy zapłonie zapala się kontrola rezerwy, później gaśnie, a jak stan paliwa jest już na rezerwie to się nie zapala. Co może być powodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) Rezerwa powinna zapalać się w momencie wykrycia przez komputer że możemy pokonać jedynie 80KMkm na paliwie w baku. Jak świeci na początku to dobrze, widocznie albo nie "dojechałeś" do rezerwy albo coś z pływakiem... Kolego Shu9 jest różnica między KM (koniem mechanicznym) a km (kilometrami). Aston76 Edytowane 23 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemkowy Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Nie do końca się zgodzę. Ostatnio polegając jedynie na wskazówce stanu paliwa , musiałem na pieszo iść na stację (pokazywało mi +/- środek rezerwy) a lampka w dalszym ciągu się nie zapaliła. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 No to nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie jak komputer wskazuje poniżej 75 km do pustego baku a wskazówka już na czerwonym polu to wywala rezerwę. Zresztą kilkakrotnie zdejmowałem wskazówki z tarcz więc może dla tego tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi