hayabusarider Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Witam, jestem posiadaczem Suzuki Samurai z silnikiem F8Q C284. Nigdzie nie mogę zdobyć service manual-a do tego silnika. Dowiedziałem się tyle, że ten typ silnika występował podobno w Megane I. Koledzy forumowicze pomóżcie!!. Chcę zdobyć jakikolwiek manual do tego silnika. Chcę się dowiedzieć także czy np. rozrząd w każdym silniku F8Q jest taki sam czy się różni? Jak kupować części do tego silnika? Pod moją marką nie mogę kupić żadnej części . Jedyne co mogę wam podpowiedzieć na temat mojego silnika to to że ma prostokątny filtr powietrza napis Renault F1, na filtrze paliwa pisze PURFLUX (jaki symbol ma filtr paliwa PURFLUX:PX C457 czy PX C481?), pompa wtryskowa LUCAS/DELPHI. Gdzie zdobyć jakieś wiadomości o tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 FTP PIKURA z instrukcjami do autek w dziale manuale znajdziesz trochę instrukcji/książek serwisowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayabusarider Opublikowano 19 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ale nic tam nie ma na temat silnika 1,9D F8Q :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 a tu patrzyłeś? /Manuale/Megane/marcinbydgoszcz WKŁ/bonus diesel_-).pdf /Manuale/Megane/MeganeTD.pdf poza tym zawsze mi się wydawało, że w Suzuki Samuraj były silniki diesla PSA (Peugeot-Citroen) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hayabusarider Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 Były PSA oraz Renault 1,9D silnik właśnie F8Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metler Opublikowano 25 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Witam, jestem posiadaczem Suzuki Samurai z silnikiem F8Q C284. Nigdzie nie mogę zdobyć service manual-a do tego silnika. Dowiedziałem się tyle, że ten typ silnika występował podobno w Megane I. Koledzy forumowicze pomóżcie!!. Chcę zdobyć jakikolwiek manual do tego silnika. Chcę się dowiedzieć także czy np. rozrząd w każdym silniku F8Q jest taki sam czy się różni? Jak kupować części do tego silnika? Pod moją marką nie mogę kupić żadnej części . Jedyne co mogę wam podpowiedzieć na temat mojego silnika to to że ma prostokątny filtr powietrza napis Renault F1, na filtrze paliwa pisze PURFLUX (jaki symbol ma filtr paliwa PURFLUX:PX C457 czy PX C481?), pompa wtryskowa LUCAS/DELPHI. Gdzie zdobyć jakieś wiadomości o tym silniku? Witaj, jestem dokładnie w takiej samej sytuacji jak ty przed kilkoma latami. Mam Samuraja z tym silnikiem od dwóch miesięcy i cokolwiek chcąc przy nim zrobić, zawsze są jakieś schody. Możesz podzielić się tym co zdobyłeś na temat tego silnika / Samuraja? Manuale, linki - wszystko co przydatne. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi