MEGIGG1 Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Witam nigdzie troszkę na matce googl znalazłem ale nie do końca wszystkie opisy kodów błędów w lagunie 2 . Pomagam koledze i licze na waszą pomoc kod które wyskakuja to DF094 ,DF095 ,DF119 i DF122 i nigdzie nie ma opisanych czarno na biało a oznaczenie DF nic nie mówi mi . opis jest ale do litery B , P, C, U , ale nie do DF. proszę was o rozszyfrowanie tych błędów z góry dziękuje i liczę na waszą pomoc. Regulamin pkt. 5.7 - logika wypowiedzi Czytałeś to co nastukałeś na klawiaturze? Przeczytaj i zastanów się co z tego słowotoku wiadomo. Polecam zapoznanie się z regulaminem forum! P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 (edytowane) DF094 - Usterka bloku elektronicznego - tu trudno powiedzieć czego dotyczy piszą że 94 występuje w przypadku usterki elektronicznej potwierdzonej kolejnym błędem. DF095 - Usterka przekaźnika sterującego grzałkami nurkowymi. DF119 - Kontrola ciśnienia w oponach. DF122 - Błąd w sieci multipleksowej. Ogólnie rzecz ujmując pod tym błędem może się kryć wszystko i nic. Czytałem o błędach z ABS/ASR/ESP jak i o błędach związanych z przepustnica i automatyczną skrzynią biegów. Ogólnie DF to dość specyficzne oznaczenie od renault/nissan/dacia i najczęściej opisy tych kodów można spotkać w serwisówkach. Edytowane 7 Marca 2014 przez Merkaba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romekg8816 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 renault megane 1.5 dci 2006r kody błędów: DF647 048801 241301 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 DF647 zawór egr wartość graniczna poza tolerancją/błędna wartość graniczna 048801 241301 - nie ma takich błędów albo są to pod błędy, lepiej przeskanuj auto clipem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi