adinem Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Help! Mam problem ze skalibrowaniem nawigacji (Carminat SH1). System nie może się skalibrować. Odłączanie aku nic nie pomaga. Dostaję komunikat NO FIX - czyli brak kalibracji. Antena podłączona. Może miał ktoś podobne zdarzenie? Proszę o pomoc. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Nie zabardzo się znam na NAVI, ale jak pokażesz fotkę o które navi ci chodzi to prześlę ci dokumentację. Podaj również maila na który wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinem Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Dzięki Choina dodałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tacim Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Hm u mnie kurna nic nie trzeba było kalibrować wsadziłem mapę i tyle. to jest w instrukcji Przy montażu urządzenia radionawigacji należy wykonać kalibrację systemu. Jeżeli kalibracja nie zostanie przeprowadzona, system będzie działać w trybie radia, ale tryb nawigacji nie będzie aktywny. UWAGI: . Ustawienie godziny nie jest możliwe, jeśli nie wykonano kalibracji systemu. . Jeśli pojazd był przewożony pociągiem lub promem, może się zdarzyć, że system nawigacji będzie potrzebował kilku minut na odnalezienie jego dokładnego położenia (patrz "KALIBRACJA"). . Po odłączeniu akumulatora system może potrzebować do 20 minut, aby odnaleźć dokładną pozycję pojazdu. Pojazd musi wtedy znajdować się na zewnątrz (po uruchomieniu systemu), aby mógł odbierać sygnały satelity przez antenę GPS). . Urządzenie może też działać bez ważnych danych GPS. W takim wypadku określenie pozycji pojazdu może być mniej precyzyjne. KALIBRACJA Włączyć zasilanie systemu. Wprowadzić CD-ROM nawigacji. System wyświetla "Proszę czekać". System proponuje wybór języka: – Francuski – Włoski – Holenderski – Portugalski – Szwedzki – Flamandzki (anigielski mam ja) System wyświetla "Ładowanie języka", a następnie "Język zainstalowany". Zatwierdzić. System wyświetla komunikat powitalny. Potwierdzić lub wrócić do wyboru języka. System wyświetla "TRYB KALIBRACJI". Kalibracja systemu może się rozpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinem Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Thanks Tacim, o to mi właśnie chodziło, zaraz idę kalibrować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 adinem, poszło na maila. Twoje navi jest na str. 103 - 138 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinem Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Jescze raz dzięki Choina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Choina Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Spoko, nie ma za co. Daj znać tylko czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinem Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 Kalibracja nic nie dała. Okazało się że jeden kabelek nie jest podłączony. Może ktoś mi wyjaśni od czego on jest (wydaje się mi że to wzmocnienie anteny), czy to masa czy zasilanie (ile V). Innego pasującego do tego nie znalazłem, chyba czeka mnie zdjęcie tapicerki i szukanie czegoś pasującego. Zamieszczam fotkę. Po włączeniu trybu diagnostycznego (i + audio), connect = gps 0 czyli nie podłączona antena. Pease help me. Aha, mam 3 kable antenowe + ten nieszczęsny kabelek (jak na fotce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberts39 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Witam wszystkich ,jestem nowym użytkownikiem tego zacnego forum i czy mógłbym prosić o instrukcję do tego systemu Navi na meila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adinem Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Roberts39, Podaj maila to wyślę. lub ftp://ftp.pikur.digi.pl w Manuale/Megane/Megane II MR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberts39 Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Dziekuję email poszedł na priva.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi