qweluke Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 (edytowane) Sprawa jest taka, w zeszłym roku przed wakacjami podmieniłem na chwile licznik z wersji GT ze swoim (licznik był z bogatszej wersji ale miał mniej nalatane niż mój). Na liczniku odrazu zapalił mi się kluczyk oraz wesoły pomarańczowy komunikat "Sprawdź samochód' - czy jakoś tak. No więc wystraszony tym komunikatem wyłączyłem silnik, odpiąłem licznik z GT, podłączyłem swój licznik i ku mojemu zaskoczeniu komunikat pozostał nadal... Zakupiłem więc MAXIECU aby skasować te błędy. Po uruchomieniu programu i przeleceniu poszczególnych sterowników znalazłem błędy w jednyn z nim (tablica wskaźników). Klikam więc na 'kasuj błędy' ale to nic nie daje... błędy pozostają Jako, że auto normalnie jeździ, odpala bez problemu i w ogóle temat olałem. Miesiąc później zawiozłem auto do elektryka gdzie stało tydzień czasu. Jest to jakaś większa firma z Oświęcimia. Ogólnie w necie mają dużo pozytywnych opinii ale do rzeczy. Auto stało u nich tydzień, skasowali mnie na 150 PLN ale problemu nie rozwiązali. Stwierdzili, że mają teraz dużo roboty i powiedzieli zebym ew. przywiózł im auto jeszcze raz po wakacjach (wrzesień 2013). Jako, że poczułem się troche oszukany - bo w sumie nic nie zrobili a kase zebrali temat znów odpuśiłem. Dzisiaj auto wróciło od innego elektryka, męczył się z nim dwa dni i niestety też nie podołał... Facet przy mnie podpiął CLIPa pod auto, puścił jakiś tam skan i krok po kroku pokazuje mi wszystkie moduły że świecą się na zielono i nie ma na nich błędów a mimo to komunikat nie gaśnie... Powiedział, że problem będzie najpiewniej z systemem multimediów ale że potrzebuje na to więcej czasu a że auto wział na warsztat po za 'kolejnością' to poprosił żebym mu je podrzucił po urlopie. Teraz do rzeczy: Co mogę zrobić z tym komunikatem? Jak się go pozbyć? Niby to nie przeszkadza w niczym, bo auto normalnie jeździ i w ogóle ale rozważam sprzedaż tego auta i kupno kombika a jak ewentualny potencjalny nabywca zobaczy taki radosny komunikat to odrazu odstąpi od kupna... Ostatecznie wyślę licznik do @cinas_ w nadziei że pomoże ale nie wiem czy da radę bez auta... Edytowane 26 Lipca 2014 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Wychodzi na to iż masz aktywne funkcje w liczniku do modułów którch nie masz , pierwszy raz widzę coś takiego iż po podmianie licznika taki bałagan się zrobił Renault commander i sprawa załatwona - lub niech ktoś zrobi reprog licznika i powinno ustawić się zgodnie z tym co było fabrycznie w aucie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 o dziwo problem nie był w aktywnych modułach które pokazwał maxi ecu a w... module odłączenia akumulatora :| miałem wsadzony 1 pinowy a powinienem mieć 3 pinowy :| nie wiem skąd i jak takie coś się stało bo wcześniej wszystko działało... dzisiaj podmieniłem ten moduł u komunikat 'skontroluj samochód' zniknął... :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Dlatego było dziwne iż zmieniała się konfiuracja licznika po podmianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi