radziomaster Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam! Mam problem z tylną wycieraczką w Renault laguna II 2002r 1.8 16v. Zauważyłem, że gdy wkładam kartę tylna wycieraczka uruchamia się i chodzi bez przerwy, aż wyłączę zapłon wyjmując kartę ze stacji dokującej. Podobny problem już ktoś kiedyś tutaj poruszał, ale nie uzyskał konkretnych odpowiedzi. Poradzono mu, by wymienił tzw. "pająka". Już to zrobiłem i problem nie minął.... Więc to nie pająk.... Przeglądając schematy elektryczne zauważyłem, że jest tam jeszcze jakaś dioda.. Wie ktoś może w którym miejscu fizycznie się ona znajduje? Może to ona jest problemem.... Proszę o pomoc... Dodano: 13 sie 2014 - 16:31 Witam! Rozwiązałem problem wycieraczki i teraz śmiga jak należy Co prawda spędziłem nad tym 2 dni ale wart było :P Jakby ktoś miał problem to pisać.. Postaram się pomóc... Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal0406 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Kolego pomocy!!!! Mam ten sam problem. Podpowiedz co trzeba na modzić, żeby go naprawić napisz na priv. [email protected] Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lydia2 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) Więc co należy zrobić? Parapety Lubelskie Edytowane 6 Stycznia 2016 przez Lydia2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Sugeruję napisać do kolegi PW, wtedy przynajmniej dostanie maila, że ktoś do niego napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasfenix Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Na przyszłość nauczka, żeby po naprawie dzielić się informacjami. Ty mi dzisiaj pomagasz, jutro ja tobie. Od tego w końcu jest forum. (sorry za OT ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziomaster Opublikowano 8 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2017 No więc będzie odpowiedź: Należy zdemontować mechanizm wycieraczki a następnie go rozebrać... Jest skręcony kilkoma śrubami na torx. Wewnątrz są takie dwa półksiężyce, które na skutek sparciałej uszczelki od króćca wycieraczki uległy zamoczeniu przez dostającą się do środka wodę. Należy je oczyścić z rdzy i starego smaru, nowy oring uszzcelniający można kupić np w Agromie lub podobnym sklepie z częściami. Zakładamy nowy oring, smarujemy towotem lub wazeliną techniczną półksiężyce i wycieraczka naprawiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi