adams13579 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witam jestem nowy na forum i z góry przepraszam jeżeli moj problem był juz poruszony na forum- używałem opcji szukaj ale nie znalazłem ale do rzeczy, po przekreceniu kluczyka na zapłon włącza sie wentylator pomimo wyłączonego panelu sterowania klimatyzacji, po włączeniu panelu sterowania nawiew zaczyna inaczej pracować, jakby sie zmienił kierunek wylotu powietrza, ponadto niemam możliwości sterowania siły nawiewu, dmucha jak chce raz mocno raz słabo, nawiew nie reaguje na wciskanie przycisku do zmiany siły na wiewu ale na wyświetlaczu pojawia sie wieksza lub mniejsza ilosc krese pokazujących siłe nawiewu, dodam ze kilka razy zdazylo sie zadziałać prawidłowo sterowanie siła nadmuchu. to na pewno nie jest wina panelu sterujacego bo go wymieniłem a problem dalej jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Może rezystor? Jakaś zwara i działa jak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams13579 Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 no własnie wyczytałem ze jak rezystor pójdzie to albo działa na maxa albo na min albo w ogóle, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 No właśnie zazwyczaj się pali i klima działa tylko na max, ale sprawdzić nie zaszkodzi. A może wentylator? Nie słychać jakiś podejrzany dźwięków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams13579 Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 no czasem slychac lekkie chrobotanie z okolic wentylatora, i czemu sie wentylator włącza po włączeniu zapłonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matys0 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 No właśnie to jest najdziwniejsze. A spróbuj odłączyć rezystor i wtedy włączyć zapłon. Wentylator nie powinien ruszyć. Może panel climatronica jest walnięty i sam zmienia prędkość wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams13579 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) jak bede miał chwile czasu to odłącze rezystor panel jest spoko bo go wymieniłem i dalej to samo Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - logika wypowiedzi Aston76 Edytowane 17 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi