dabru Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ja rozwiązałem problem w ten sposób: 1 demontaż uchwytu (obie części) 2 zmycie gumy rozpuszczalnikiem uniwersalnym- najpierw nawilżyć, potem delikatnie zetrzeć.Zostaną plamy które dalej nie będą przeszkadzać, byle za mocno nie trzeć bo plastik zacznie się mazać 3 polerowanie papierem (jeśli dobrze pamiętam 500-ką) pod bieżącą wodą do uzyskania gładkiej powierzchni bo niestety pod zmytą gumą powierzchnia w kilku punktach nie była idealna (już fabrycznie) 4 ręczna polerka pastą Tempo, w razie nie idealnego efektu powtórzyć miejscowo punkt 3/4 5 montaż Uzyskałem w ten sposób bardzo ładny, idealny efekt plastiku o głębokiej czerni i lustrzanej powierzchni (jak ramka od telewizora LCD ;-) trwałe, niebrudzące, przyjemne w dotyku i efektownie wyglądające po montażu. Wygląda dokładnie jak na powyższych fotkach Drivera. Czas wykonania 1 kpl. ok. 2 godzin bez montażu i demontażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djosiriss Opublikowano 30 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 W raz z moim ojcem opracowaliśmy , moim zdaniem najlepszą formę walki z tymi uchwytami. Wlewamy do miski rozpuszczalnik do farb i wstawiamy tam uchwyty czekamy okolo 10 minut minimum. Wyjjmujemy i guma schodzi płatami jak skóra po opalaniu. Mało tego plastiki nie posiadają żadnych rys i wyglądają jak nowe. Ja niestety jeden robiłem sposobami opisanymi na forum a drugi moim sposobem i ten robiony sposobami wyczytanymi na forum musiałem przemalować. Lecz wyszło idealnie , zwykły matowy laker za 11zł. Wstawiam zdjęcia aby pokazać efekty. Ps. Wewnętrzne części zrobię jak będzie cieplej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 można również spryskiwać elementy rozpuszczalnikiem w butelce po płynie do mycia szyb ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi