OutLawHunter Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam! Mam taką sprawę, ponieważ jakiś czas temu miałem wypadek Sceniciem I 2001r. Auto jest kompletnie poobijane ze wszystkich stron ( drzwi , maska , zderzaki , urwane koło ( wahacz ) , tylna oś ) Blacharz zawołał 6 tys przy czym auto było kupione za nie wiele więcej. Zastanawiam się nad kupnem innego Scenica z uszkodzonym silnikiem i o przekładce ( silnik ocalał bez uszkodzeń działa sprawdzany) Chciałbym zasięgnąć opinni ekspertów, co mi się opłaca robić dalej, naprawiać za 6tys. szukać nowej budy bez silnika czy może myśleć nad anglikiem i przekładką ? Proszę o pomoc mile widziane linki z ofertami Scenic I po lifcie myślę także o Scenic II w miarę rozsądnej cenie. Moje propozycje to np taka : http://otomoto.pl/renault-grand-scenic-1-9-dci-uszkodzony-silnik-C34831614.html Dodam że jestem z okolic Rzeszowa ( podkarpacie ) im Bliżej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Chyba nie sądzisz że włożysz silnik z I do II i wszystko będzie grać? Edytowane 29 Grudnia 2014 przez ambarass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutLawHunter Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) To tylko jedna z Opcji. Słyszałem, że się da i wszystko gra Edytowane 30 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Jaki masz silnik? Teoretycznie wszystko się da. Przy takiej przekładce jest mnóstwo roboty i ktoś to musi umiejętnie zrobić. Lepiej poszukać SCENIC I PH II. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez ambarass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OutLawHunter Opublikowano 29 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Silnik 1.9 dCi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boss Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Nie sądze, żeby dało się przełożyć silnik ze Scenica I do zupełnie innego modelu!!! Przecież samochód z ogłoszenia (widać wyraźnie na zdjęciu klapy bagażnika) to Renault SENIC :D Handlarzowi udało się złapać jakiś prototyp z fabryki Renault chyba :D Myślę, że w tym przypadku taka operacja jest całkowicie niemożliwa hihi P.S To taki wpis na rozluźnienie atmosfery :D Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Boss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi