jackuc Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam nie wiem czy w dobrym dziale, ale może doradzicie co wybrać. Wiosna się zbliża trzeba myć samochód i robić porządki w ogródku. Na temat myjek wiem tyle, że powinna być pompa metalowa i tyle. Użytkowanie dom, ogród i car oczywiście. Ceny zbliżone http://www.allegro.pl/item325725469_myjka_...0lt_h_84db.html http://www.allegro.pl/item324112303_black_...00k_promo_.html http://www.allegro.pl/item325728996_myjka_...decker_hit.html Bosch http://www.allegro.pl/show_item.php?item=310132574 http://www.allegro.pl/item320285152_myjka_...2_lance_fv.html Może ktoś ma, używa i coś by napisał ? Bardziej w tym. Tu można prawie o wszystkim - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Na ten temat wiem niewiele ale jak gadałem z kumplem to mówił żeby patrzyć jakie jest ciśnienie(im więcej tym lepiej) ponieważ od tego zależy jak szybko zmyjemy bród z czegoś i ile litrów przepompowuje na godz. Według mnie najlepsze sa karchery i stosunkowo nie drogie np http://allegro.pl/item320984027_myjka_cisn...lata_gw_fv.html ale wybór oczywiście należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Również jestem za Karcherem. Sam używam - jest to w sumie najuboższy. Z czasem dochodzę do wniosku, że lepiej wydać trochę więcej piniędzy i kupić myjke zarówno na zimną jak i na ciepłą wodę bo wtedy masz uniowersalny i np mając jakieś maszyny budowlany lub cokolwiek co jest np wysmarowane smarem i innymi smarowidłami ładnie schodzi myjąc gorącą wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackuc Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Rozumiem Problem z tymi tańszymi karcherkami może być taki, że mają plastikowe ompy, które łatwiej uszkodzić, no ale w sumie jest gwarancja, tylko że nie wiem czy uwzględnia takie uszkodzenia. A bosch już ma pompę metalową i dwie lance (ten droższy) i chyba się na niego zdecyduję. O wodę ciepłą chodzi, że można brać z sieci ? Ważny na pewno jest środek i od niego na pewno też mocno zależy skuteczność mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 BTW; moze mi ktos powiedziec co to znaczy myjnia bezdotykowa??? :roll: ostatnio cos takiego widziałem i nie wiem ocb...pewne domysły mam, ale może któs mi to wyjasni bo samym natryskiem i powietrzem chyba auta sie nie umyje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 no to jest wlasnie to o czym myslisz. Woda pod wysokim cisnieniem i wio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 O wodę ciepłą chodzi, że można brać z sieci ? Chodzi o to że myjka sama grzeje wodę i można myć ciepła pomocne w zimie i przy smarach jak to wcześniej już wspomniano mają plastikowe pompy, które łatwiej uszkodzić Powiedzmy sobie szczerze, będziesz używał tego w domu a nie na jakiejś budowie rzucał po kontach więc pompa powinna spokojnie wytrzymać w innym wypadku nie montowali by plastikowych. a jeśli chodzi o myjnie bezdotykowa to właśnie myjka myjka myjka i troszkę szamponu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 No dobra a co powiecie na tansze propozycje takie jak ta np: http://www.allegro.pl/item329980300_myjka_..._akt_tenzi.html Dodam ze ma sluzyc tak naprawde tylko do mycia Megi no i rowerka po ostrzejszej jezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 sztuka dla sztuki. Kiedys dostalem probki takich wynalazkow [do sprzedazy dalej] dramat w czystej postaci. Moze to jest jakis cud techniki, ale za te pieniadze szczerze watpie. Strumien jaki z tego wychodzil jest odrobine wiekszy niz z weza ogrodowego z pistoletem. IMHO szkoda kasy. Kiedys mialem jakas myjke [nie pomne co to bylo] ale usmazyl sie silnik. Ta myjka miala chyba z 7 lat, ale mozna tym bylo ciac beton. Teraz stoi u mnie jakis karcher za ponad 1000 pln i powiem szczerze ze to zadna rewelacja. Mozna tym zmyc ten "zewnetrzny" brud, ale nie mysl o myciu takim jak na myjni automatycznej. Czy tak czy siak bedziesz musial przetrzec caly samochod gabka/czymstam z jakims myjacym specyfikiem. Takie myjki maja sens tak na prawde tylko jak robisz jakies wielkie offroady i nie chcesz miec 5cm pokrywy blota na samochodzie. Przy jezdzie po normalnych asfaltowych drogach taki sprzet jest po prostu niepotrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 MARCO_J, kupiłem w Praktikerze za 189zł marki buget, mam już ją 5 lat i nadal działa, bardzo często ją używam bo taplam sie w błocie ma motorze. Myjąc auto nigdy umyjesz sama myjka, ważna jest żeby spłukać brud i piasek, a potem ręcznie trzeba domyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO_J Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 MARCO_J, Myjąc auto nigdy umyjesz sama myjka, ważna jest żeby spłukać brud i piasek, a potem ręcznie trzeba domyć. Jestem tego swiadom,ale napewno pomaga w pracy Ale tak sobie pomyslalem ze najpierw splukac,potem aktywna piana ,gabeczka w ruch i potem tylko splukac. Nie trzeba sie z wiadrem brandzlowac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nagabicz Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 litości ludzie :-? najlepiej kupić dużą zmywarkę do meganek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 MARCO_J, nie pomaga. Jesli nie masz 5 cm warstwy blota na samochodzie [a zakladam ze nie masz] to zdjecie tej gornej warstwy za pomoca zwyklego weza z pistoetem zajmie Ci jakies 5 minut wiecej a pieniadze zostana w kieszeni. Ja teraz uzywam myjki do wymywania blota spomiedzy kostek granitowych [nieregularnych wiec blota tam od cholery] i tak na prawde w domu to jedyne sensowne zastosowanie, moze jeszcze oprocz mycia zew. elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l_ukasz Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 kfadratowy, nie do końca z tobą zgadzam, zwykłym wężem tak nie opłukasz jak myjką ciśnieniową, nie chodzi o 5cm warstwę błota ale zwykły bród, są tam drobiny piachu i nie ma szans żebyś to spłukał. sprawdź sobie, a jak będziesz widział różnicy to masz myjke do kitu, albo tak wysokie ciśnienie w instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfadratowy Opublikowano 24 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2008 myjka jest ok. I fakt ze wezem trwa to dluzej ale mysle ze roznica czy gobka bedziesz scieral milimetr czy poltora milimetra brudu jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi