Cordoba_2004 Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Witam Nie posiadam Megane ale posiadam silnik 1.5 DDIS w Suzuki Jimny 2007 rok. Obecnie świeci się kontrolka układu wtryskowego - tzw zygzak. Ponieważ macie naprawdę duże doświadczenie w tych silnikach proszę o sugestię co sprawdzić . Dysponuje warsztatem i narzędziami ale nie miałem do czynienia z tym silnikiem. Według mojej wiedzy sprawdzić należy a) świece żarowe b ) przepustnicę c) czujnik temperatury w turbinie. Czy coś zasugerujecie jeszcze? Mam jeszcze pytanie jakim sprzętem, być może amatorskim sprawdzić błędy sterownika tego silnika k9k . Ktoś sczytywał czymś błędy w tym silniku ? Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi , czytałem to forum i ludzie mają tutaj naprawdę dużą wiedzę i doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi