Lukaszb32 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam serdecznie, mam dość typowy albo i nietypowy problem. Przy dynamiczniejszym ruszaniu albo przy mocniejszym dodaniu gazu czuć jak drgania przenoszą się na całe nadwozie, oczywiście towarzyszy temu dość głośny efekt akustyczny :) Problem najbardziej odczuwalny na pierwszym biegu, dobrze obstawiam że to poduszka pod skrzynią? Taka? Drugim problemem jest to że przy mocniejszym ruszaniu, a ostanio nawet przy zmianie biegów (nawet z 4 na 5) słychać lekkie piszczenie przy puszczaniu sprzęgła. Co najdziwniejsze nasila się przy deszczowej pogodzie <_< Piszczenie ustaje gdy całkowicie puszcze sprzęgło. Jakieś pomysły co to może być? Problem występuje już od 2-3 lat, ale delikatnie się nasila :unsure: Czy możliwe że to jakaś rolka przy pasku klinowym popiskuje przy zmianie obrotów lub większym obciążeniu? Myślałem żeby sprawdzić jak to się zachowuje przy wł/wył klimie. O rolce pomyślałem bo przy postoju słychać jak jedna lekko "śpiewa". Pozdrawiam Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Lukaszb32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bysiuwwr Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 tak to jest ta poduszka od skrzyni biegów Strona zabudowy oprawa skrzyni biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi