Adrian26 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Witam, jestem nowym użytkownikiem, pierwszy raz korzystam z forum, mam następujące pytanie. Renault Megane Scenic 1998r. 1.6 V8 B+LPG Czy ktoś może mi podpowiedzieć co może być przyczyną nie równej pracy silnika (chodzi jak traktor) na zimnym silniku przy wolnych obrotach?? Po odpaleniu nie trzyma obrotów, gaśnie, strasznie go muli, ratuje go tylko trzymanie wysokich obrotów aż do momentu zagrzania silnika. :/ Po zagrzaniu się pracuje normalnie :/ Wymieniłem świece, kable, silniczek krokowy, wyczyściłem przepustnice i wymieniłem też uszczelkę, filtr powietrza i problem pozostał :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubicaFan Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Czego dokładniej dotyczy problem? Czy silnik pracuję nierówno na lpg, na benzynie, czy nie ma to znaczenia? Edit: Jeśli problem dotyczy lpg to jaką masz instalację? Która generacja? Edytowane 12 Czerwca 2015 przez KubicaFan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 12 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 a cewki wymieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunz Opublikowano 24 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 Można by jeszcze wyregulować zawory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi