Movement Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam, mam takie pytanko odnośnie silnika 1.4 16V, nie mogę tej informacji znaleźć. Ile mocy ma ten silnik w Megane I ? Raz pisze 95 raz 98 KM. Czy 14 16V w Megane II to ten sam silnik? I jeszcze jedno odnośnie wyposażenia Air Megane I z 2001. Intryguje mnie, bo mam np. klime i halogeny, a nie mam takich drobiazgów, jak bardziej rozbudowane oświetlenie na podsufitce itp. Czy to była podstawowa wersja wyposażeniowa? czy jakaś lepsza? Niestety nic nie mogę znaleźć nt wersji wyposażenia Megane I (chodzi mi o te pakiety itp) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 I obie wersje mocy możesz przyjąc za prawdziwe - możliwe że modele z silnikiem K4J i K4M z uwagi na wyższe prędkośi obrotowe mają te 98KM - ja mam K4J i w specyfikacji mam napisane 70kW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Wydaje mi się, że jest to błędnę przeliczenie ludzi, którzy sprzedają takie samochody. Wg WKŁ w latach 1999-2002 były produkowane Renault Megane z silnikami 1.4 16V - K4J o mocy 70kW - 95KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin30lbn Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Z tego co wiem to 98 km miały clio natomiast megane 1 ph2 miały 95km Co do wersji "air" jeździłem dwoma ( obie z roku 00/01 kupione w Polsce w salonie) jedna 1.4 16v druga 16 16v i air dotyczy tylko tego ze miały w standardzie klimę. Oprócz tego miału halogeny, elektryczne szyby przednie, centralny zamek z pilotem, regulacje kierownicy i fotela kierowcy. Reszta była za dopłatą Były to raczej ubogie wersje dawali tylko bonus klime ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 K4J w wersji z komputerem Siemens Sirius 32N ma 95KM, natomiast K4J w wersji Sagem 3000 ma 98KM. Wersja AIR to nic innego jak Autentique + klima i halogeny + podnoszony "zadek" kierowcy (to te najbardziej znaczące). Reszta to nieznaczące dodatki (srebrne klamki od wewnątrz, lakierowane lusterka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek84 Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 W Clio wg. danych producenta miałem 98KM W Meganie 95KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi