volfeer Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jaki olej wlac do tego silnika? Teraz mam wlany shell helix diesel ultra 5w 40. Co ile się powinno wymieniać olej w skrzyni i jaki wlać, ile to wchodzi? Skrzynia manualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Jak nie masz FAP, to olej zgodny z normą RN0710, jak masz FAP, to RN0720. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Nie mam FAP fabrycznie. A to piszesz o skrzyni czy silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Pisałem o silniku, do skrzyni był zalewany Elf TRJ (teraz ma oznaczenie NFJ). Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) A co ile km producent zaleca wymianę w skrzyni? Nie wiesz ile wchodzi? Edytowane 5 Grudnia 2015 przez volfeer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Producent pisze, że olej jest dożywotni. Ja wymieniłem olej przy przebiegu 130 tyś km, skrzynia zaczęła lżej chodzić i się wyciszyła. Do skrzyni wchodzi około 3,5l oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 Właśnie mam 130 tyś. ale ze skrzynia problemów nie mam. A do silnika lepiej wlac 5w30 czy 5w40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jak nie masz DPF, to raczej 5W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newfsw Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 do skrzyni pk4 wchodzi 2,4 litra oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi