irocket Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Witam, mam problem z połączeniem Megane Scenic 1.9dTi z 1998 z komputerem. Posiadam kabel VAG KKL na chipie FTDI FT232RL (kupiony w głównej mierze do diagnozowania Toledo 1, ale to nie ważne), laptop z Windowsem 7 HP 64 bity i Internet Explorer w wersji 9. Próbowałem się połączyć z jakimkolwiek sterownikiem w aucie, ale niestety na żadnej wersji DDT2000 ani na żadnej wersji bazy się nie łączy. Nie wiem czy coś robię źle, czy mam złą wersje programu albo bazy, czy może tylko wina jakichś ustawień, systemu, kabla. Kabel na pewno jest sprawny, bo z Toledo łączy się bez problemu. Mógłby mnie ktoś poratować jakimiś radami, instrukcjami i linkami do programów? Jak pisałem, sprawdzałem kilka wersji DDT i kilka różnych baz i za nic się nie chciało połączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Na win 7 raczej nie pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irocket Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Może jest jakiś sposób? Bo jak miałem IE 10/11 to w ogóle się nie uruchamiał DDT, wywalało błędy, na IE 9 się uruchomiło, ale nie dało rady się połączyć, tak samo wersja Lite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (edytowane) 32bity tak, 64 nie http://ddt2000.pl/instalacja-programu/windows-7-pro-sp1-pl-32-bit/ Edytowane 26 Grudnia 2015 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irocket Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czyli muszę zapomnieć, tudzież wydzielić kilka gb partycję i postawić xp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Postaw Win XP na VirtualBoxie i później tylko wybrać odpowiednie USB, przekierować je do VB, wszystko powinno działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irocket Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Sprawdzałeś takie coś? Bo z tego, co się orientuję, to np VAG-COM, VCDS i inne mają problemy na maszynach wirtualnych. Niemniej spróbować warto, może w środę uda się sprawdzić, to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mam takie coś, ale do specjalistycznego sprzętu pomiarowego (nie samochodowego), sprawdza się nawet nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irocket Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Próbowałem dziś na maszynie wirtualnej i na żywym systemie, niestety bez skutku. Tzn może trochę coś się udało, ale nie uważam tego za sukces. Mianowicie po uruchomieniu DDT, wybraniu samochodu i skanowaniu wszystkich modułów przy module ABS-VDC zaczęła mrugać kontrolka ABS i coś klikało pod maską. Po zakończeniu skanowania został po prawej stronie sam moduł ABS-VDC z różowym trapezem, jednak nie można nic zrobić, przy skanowaniu pokazuje "No ECU found", nie określa co za moduł, nie wykrywa błędów: "No device definition in database, unable to detect failures". Może kabel nie jest odpowiedni i zamiast KKL powinienem używać K+CAN? Macie jakieś pomysły jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Też tak mam i błędu wykasować nie mogę, ale podgląd parametrów jest na żywo. Najprawdopodobniej złą bazę wgrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irocket Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 U mnie ani nie pokazuje błędów, ani podglądu parametrów nie ma, w ogóle w podglądzie nic nie mogę kliknąć. Baza jakaś przeszło 300MB, pobrane z ddt2000.pl bodajże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Nie pamiętam już jak to było ale trzeba kliknąć nagrywanie parametrów a później zielony przycisk "Play" i w zakładkach są wartości bieżące (uruchomiony silnik). Moja baza zajmowała 677mb (plik DDT2000data 677mb 2012.rar znajdziesz w internecie, skompresowany waży 73mb) Edytowane 6 Stycznia 2016 przez shu90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek2424 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Wcisnę się tutaj ze swoim pytaniem, bo w sumie podobne. Czy jakikolwiek Elm vag kkl obsłuży Megane 1.6 8v k7m 720 55kW 75KM 1996r ? Czy raczej z tańszych zostaje MaxiEcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Obawiam się, że tego rocznika chyba nawet MaxiEcu może nie ogarnąć, ale zapytaj od niczego jego autorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 KKL podłączysz auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi