waldek79 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Witam mój scenik 1,6 v8 98r na jednym wtrysku nie podaje do cylindra paliwa chodzi na trzech cylindrach czy jest jakaś przyczyna czy tylko może być zapchany wtrys Regulamin pkt 5.6, 5.7 - czas na poprawę 48h - Krzychu Dodano: 11 sty 2016 - 19:44 Panowie czy nikt z takim problemem nie miał do czynienia Edytowane 10 Stycznia 2016 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 zrobiłeś test przelewowy wtryskiwaczy? jesteś pewien że nie podaje paliwa, a nie jest to np. cewka/przewód albo świeca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Najprościej będzie podmienić wtryskiwacz na inny i wtedy sprawdzić co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek79 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Panowie wtryskiwacze wyjąłem i wszystkie podpiąłem do listwy i na rozruchu sprawdziłem i wszystkie działały normalnie. Cewki raczej są dobre, bo po przełożeniu świec jest to samo. Świece również i rozruch jest ciężki, nie odpala od razu tylko trzeba kręcić i już nie działa na dwóch tłokach, tylko, że nie z jednej cewki, z cewki wychodzą dwa kable i obydwa mają iskrę. No i był u mnie teraz mechanik i powiedział, że coś jest z głowicą. Problem, że gdzieś ucieka ciśnienie i nie będzie chodził. Czy to może być prawda. Pozdrawiam i czekam na jakieś wieści Dodano: 11 sty 2016 - 21:38 i jeszcze jedno po odpaleniu i do dodaniu gazu na wyższych obrotach pojawia się stukanie tak jakby stukanie w szklankę a na wolnych obrotach tego niema Edytowane 11 Stycznia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Możliwe, że zawory są podparte. Na pierwszy ogień wyreguluj zawory (czynność prosta, bo na śrubkę i nakrętkę) na zimnym silniku. Po regulacji pomiar kompresji z próbą olejową i bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek79 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam Przykro mi stwierdzić ale mój mechanik miał racje przepaliła się uszczelka po głowicą między tłokami pozdrawiam wszystkich i dzięki wszystkim za chęć pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi