aloisy Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Witajcie. Mam w/w radio i nie bardzo wiem jak poprowadzić instalację. Zacznijmy od zasilania. Nie wiem którędy poprowadzić kabel. W megi miałem poprowadzony od strony pasażera, przy drzwiach po podłodze (zabezpieczenie 20A zarówno na początku jak i na końcu). Teraz jeszcze kwestia audio. Nie wiem skąd pobrać sygnał. Wolałbym pobrać RCA z radia bo na wyjściu na głośniki współczynnik THD to często ponad 10%. Nie jestem melomanem i wzmacniacz ma nadawać głównie basy. Wzmak to max 100W ale pewnie wykorzystam 15% jego mocy. Jeździ ze mną dziecko wiec dyskoteki nie robię. Proszę o porady, nie chce rozbierać pół auta by sprawić sobie tylko troszkę szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Najpierw sprawdź, gdzie masz radio, bo jak w bagażniku, to nie będzie problemów z ciągnięciem kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Yyy no... jakby to powiedzieć ... radio jest na swoim miejscu Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Dodano: 12 lut 2016 - 08:57 I jak? Edytowane 10 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Nie ma zdjęcia. W większości starszych Renaultów z lepszym audio, w desce rozdzielczej jest tylko jednostka sterująca. Samo radio było montowane pod fotelem kierowcy/pasażera, lub w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Zgodnie z tym co pisałem adminowi, wgrywanie fotki to prawdziwe piekło. 8 min perniczenia się na smartfonie! Ale się udalo: Mam nadzieje ze to rozwieje wątpliwości. Edytowane 13 Lutego 2016 przez aloisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 To jest nowsza wersja, bez wyciągnięcia radia ciężko będzie coś powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Na dniach to zrobię. Skoro to nowsza wersja, to mapy teoretycznie też powinny być względnie nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Teoretycznie, ale najnowsze są chyba z 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Domyśliłem się że najnowsze ale w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dokładnie tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Jeżeli potrzeba więcej zdjęć to nie ma większego problemu, ale raczej prywatnie bo wklejanie tu fot to jakaś makabra :D Mniejszych fotek się nie dało zamieścić? Skorzystaj z hostingu forum. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Wiele tu nie widać, ale to nie wygląda jak kostki ISO, ale mogę się mylić. Jak jest podłączenie do anteny, to będzie to radio, a nie jednostka sterująca. Sygnału z RCA nie pobierzesz, tylko z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aloisy Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 @P-r-z-e-m-o wybacz ale mój telefon takie robi, a w paincie pomniejszyłem je do 60% rozmiaru by się zmieściły. Na innych forach nie było póki co zastrzeżeń a tu są normy, których przekraczać nie chcę, ale nie zgadzam się z nimi ;) @Pawel, wydaje mi się że z tych nie podłączonych kostek można wydostać RCA, tylko pytanie z których :) W wolnych chwilach poszukam czegoś w necie bo dziś przez przypadek szukając nowszych map, natrafiłem na jakiś post z zagranicznego forum, ale był to chyba dżalalabadzki i na telefonie trudno się domyśleć o czym był temat, ale kilka dobrych fotosów zadku tego radia było w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi