martinello Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam Czy któryś z forumowiczów ma doświadczenuia związane z odszkodowaniem za utratę wartości handlowej samochodu po naprawie lakierniczej, powypadkowej etc. ? Ostatnio naliczyło mi coś takiego PZU - i wydaje mi się strasznie mało... EDIT :P Służę własnym przykładem. Moje auto - trzyletnia megi; wartość od 25 do 35 tys - w zależności kto liczy :P Szkoda - spadła z budynku szyba na moje auto zarysowując dach, maskę, dwoje drzwi, zderzak przedni, błotniki, słupki, klamki itp oraz niszcząc szybę przednią i boczną w drzwiach od kierowcy. Koszt naprawy w serwisie - 7600. Wypłata z PZU za utratę wartości - 650 zł. Chyba trochę mało :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Jeszcze sie taki ubezpieczyciel nie zdarzył żeby wypłacił poszkodowanemu tyle żeby ten był zadowolony - generalnie od każdej decyzji możesz sie odwołać (i należy sie odwoływać), ale warto mieć pod to jakąś podkładke - opinie rzeczoznawcy etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi