draco_krk Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Witajcie. Jak długo w waszych samochodach rozgrzewa się silnik do optymalnej temperatury (do połowy wskaźnika, 2 kreski)? Mam wrażenie, że przy obecnych temperaturach potrzeba jakieś 4km, 1.6 16V wg. mnie rozgrzewa się szybciej. Jakie są wasze doświadczenia? Dzięki! Edytowane 13 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysiek1231 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Długo się czeka na drugą kreskę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Silniki TCe dość długo "łapią" temperaturę i szybko ją tracą. Niewiele szybciej niż diesel. Może dlatego, że większość jego pracy pożytkowana jest na generowanie mocy a nie na wytwarzanie ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prosto21 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 jakieś 4-5 km do 90c jadąc 50km/h wczoraj przy -7 :) wydaje mi się ze jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi