likom Opublikowano 7 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2008 Megane II – 5 drzw. 2003r. Witam Pas bezpieczeństwa za pasażerem z tyłu koło kanapy – zablokował się – dostałem się do niego i wykręciłem – odblokowałem go śrubokrętem – (zębatkę wcisnąłem ) , ale ponowne szarpnięcie blokuje go znów i sam nie chce się odblokowywać – bez ingerencji śrubokrętem ,,, czy jest jakiś sposób by go naprawić – by działał normalnie , w nim też znajduje się jakaś rurka z podłączeniem na kostkę elektr. , ale nie mam w nim wpiętej kostki – myślałem że może gdzieś tam z boku leży przewód do wpięcia, ale niema – przypuszczam że to zależy od wersji – choć nie wiem dokładnie do czego to służy , może to właśnie zblokowało go. – czy jest szansa naprawienia tego, proszę o rade osoby która uporała się z tym problemem i naprawiła te cudo pozdr. Likom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakier1404 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 podpinam sie pod temat. u mnie jest podobna sytuacja z pasem z tylu za kierowca. moglby ktos sie wypowiedziec jak to naprawic? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Podobna czyli jaka? Przedtem działał , czy od zawsze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakier1404 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) tego czy dzialal nie jestem w stanie stwierdzic gdyz auto mam od 2 tygodni . podczas zakupu tego nie sprawdzalem gdyz tylna kanapa dla mnie osobiscie nie jest najwazniejszym miejscem w aucie ale podczas pierwszego sprzatania i probie zlozenia oparcia tylnej kanapy okazalo sie ze pas sie blokuje po wyciagnieciu go na 2-3 cm a skoro jest to jednak chcialbym juz go doprowadzic do stanu uzytecznosci . z tego co udalo mi sie juz ustalic to z racji tego ze autko poczatkowo bylo vanem i tylny rzad siedzen otrzymalo dopiero po kilku latach eksploatacji to i pasy nie sa tam fabryczne niemniej jednak wygladaja calkiem oryginalnie i na pierwszy rzut oka nie sa uszkodzone Regulamin pkt. 5.6, 5.7 -Prezes Edytowane 27 Grudnia 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jeżeli chodzi o mechanizmy pasów-zwijacze to każdy musi trafić na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi