Roman77 Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Idź do lekarza. Przecież z tym nie ma żartów. I jedz jak najwięcej zieleniny, bo ona może oczyścić Ci organizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluczos Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Ja pwoiem tak: więcej ruchu, ograniczenie tłuszczów albo spożywanie wartościowych. Polecam używanie oleju kokosowego, głównie do smażenia, unikanie tłustych potraw i mięs. Broń boże tabletki i jakieś inne dziwne wynalazki. Norma cholesterolu jest wzięta z.... nikąd! Dokładnie, nie ma żadnych badań na temat tego jaka powinna być norma i jaka jest dobra. Jest to odgórne ustalenie, które nastąpiło w porozumieniu z firmami farmaceutycznymi. Wiem wiem... ktoś powie, że herezje opowiadam, tymczasem najbardziej waśnie w "leczeniu cholesterolu" jest najważniejsze przez lekarzy zażywanie tabletekm m.in. statyn, które mają za zadanie obniżyć cholesterol a w gratisie mają ładną listę dodaktowych działań nieporządanych. Co więcej aktualna norma cholesterolu wynosi 180. Została obniżona ot tak. Bez badań, po prostu dla zwiększenia sprzedaży leków. Polecam poszukać na internecie wykłady pana Zięby - to nie ten z "na wspólnej". Ma wykłady m.in. na temat cholestrolu. Sam nie ze wszystkimi jego teoriami zgadzam(mówię tu ogólnie o jego wykładach), wydaje mi się, że facet ma sporo racji. Z mojej strony polecam olać lekarza. 300 to nie jest tragedia, sam tyle miałem jakiś czas temu pomimo tego, że uprawiam sport i unikam tłustych potraw. Przede wszystkim, nie przejmować się tym wynikiem. Groźna dla nas jest miażdżyca a nie cholesterol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneusz89 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Gotowanie na parze to według mnie dość dobry pomysł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Zbadaj sobie trójglicerydy....to ma dużo większe znaczenie niż sam cholesterol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Aktywność fizyczna , generalnie aeroby - bieganie, rower, spacery. Dużo rybek , kwasów omega3 Ale nie ma nic lepszego jak RUCH !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi