basiaopole Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dzień dobry. Czy ktoś z forumowiczów jest mi wstanie wytłumaczyć od czego są elementy zaznaczone na czerowno w silniku 1.2 TCE. Dzisiaj odkryłam, że sa przegryzione przez jakiegoś szkodnika. W aucie nie ma żadnych komunikatów, nic się nie dzieje. 1. Niebieski przewód. 2. Wężyk idący w literę L 3. Cienka osłonka a w niej dwa cienkie przewody Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Niebieski - najprawdopodobniej osłonka przewodów pierwszej sondy; ten w środku podałem w innym temacie... zaś po prawej na zdjęciu: osłona przewodów (tzw: peszel). Pierwszy i trzeci wystarczy zaizolować jeśli nie przegryzł przewodów, zaś drugi środkowy wymienić. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basiaopole Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Dziękuję za odpowiedź. A mam jeszcze pytanie, czy może się coś stać, jeżeli jeździłam jakiś czas z tą dziurą w przewodzie podciśnienia, o którym Pan pisał wcześniej? Zapytam wprost - tak łopatologicznie - do czego on służy - jeżeli jest tak jak Pan pisał, ze dotyczy serwo i jaki są konsekwencje użytkowania z przegryzionym przewodem. Wymienię oczywiście jak najszybciej, tylko chcę wiedzieć, czy na coś jeszcze zwrócić uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi