procek78 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 kupiłem scenicka i nie wiem co oznacza na tablicy rozdzielczej kontrolka "serv", proszę o wyjaśnienie znaczenia kontrolki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Szkoda, że nie napisałeś który rok dokładnie, bo nawet trudno określić czy jest to I czy II i która faza. Generalnie zapalenie się SERV podczas jazdy oznacza jakiś problem z którymś z komponentów, który również się świeci (w Scenic I, w Scenic II nie wiem jak jest, ale chbyba dodatkowo jest komunikat komputera). Czyli gdy zapali się SERV np z wskaźnikiem od AirBagów znaczy to, że coś nie tak jest z poduchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 "serv" to skrót od service. W najprostrzym przypadku przypomina Ci o przeglądzie, w gorszym - trzeba coś naprawić. Sprawdz w instrukcji obsługi, a jak nie masz, to gdzieś na forum są linki do jej ściągnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procek78 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 mam scenika I jezdzę bez poduszek bo kupiłem powypadkowe auto, niebawem zamontuje poduchy więc to chyba kontrolka od poduszek powietrznych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A świeci się jeszcze po lewej stronie pomarańczowa kontrolka od poduszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procek78 Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 tak świeci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 No więc sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Masz wywalone poduchy i dopóki nie zostaną wstawione nowe, a komputer odpowiednio przyuczony i błąd skasowany będzie Ci się świecić i kontrolka od poduch i serv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
procek78 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 dzięki za odpowiedz i za zainteresowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorecki Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 kupilem reno scenika II z palaca sie katrolka serv,alto jest po serwisie i wymianie paska rozrzadu jak usunac ta palaca sie katrolke pozaty zadni ine sie nie pala-prosze o porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilf Opublikowano 24 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2009 alto jest po serwisie Witam, skoro aUto jest po serwisie to pozostaje reset kompa- było na forum, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi