misiek1784 Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Zatrzymałem się na światłach wrzuciłem luz i nagle lewarek całkowicie spadł w lewą stronę i lata na boki. Niby próbowałem włożyć pierwszy bieg ale po puszczeniu sprzęgła silnik zdusiło tak jakby inny bieg wchodził. Po kilku próbach się udało i jakoś opuściłem skrzyżowanie i zjechałem na najbliższy parking. Czy to może być poważna usterka czy raczej ciężko to teraz stwierdzić? Przeglądałem kilka tematów o "luźnym lewarku" ale zazwyczaj nie było problemów z biegami. Miał ktoś z was podobny problem z Laguna 2 silnik 1.9 dci. Będę wdzięczny za każda pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anples Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Posprawdzaj końcówki linek zmiany biegów ,przy skrzyni i lewarku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Popatrzyłem teraz na spokojnie to po prostu niema możliwości włożenia jedynki ani dwójki bo dając lewarek maksymalnie w lewo i do przodu wchodzi trójka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RANAULT1 Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Witam wygląda na uszkodzenie 1 linki lub jej brak połączenia z skrzynią lub lewarkiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi