bronius Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 nieprecyzyjnie się wyraziłeś, ok, mogłeś tak to zinterpretować, koniec bajki :) to ile teraz masz te obroty na jałowym, powinny być koło 750 obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiker Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dziś był strajk. Ciekawe czy cos sie rozwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 bronius, źle zrozumiałeś po 130 przejechanych km obroty się obniżyły sprzęgło bierze dobrze(raczej się nie ślizga)a na jałowym mam ok 600-700 obr/min. Powiedzcie mi jakie macie obroty w silniku 1.6e przy prędkościach 90, 100, 120 ja miałem odpowiednio 2750, 3000, 3500 a teraz mam inaczej nie wiem czemu teraz jest 2600 2850 3350 (oczywiście ok) :-P wszystko sprawdze jeszcze jutro jak będę wracał do domu po autostradzie czy to była tylko chwilowa różnica(dodam że jechałem w 5 osó:). :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilos Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Pewnie że V Power 95 jest lepszym i tańszym paliwem dla naszych samochodów. Zreszta ja juz prowadziłem badania ale moj temat zamknięto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Cmikus, jak pisze bronius w takich silnikach obroty przy tych prędkościach będą takie same. Przyczyna innych może być ewentualnie błędne wskazanie któregoś ze wskaźników jak np u mnie pełny bak to wskazanie 3/4 :) Co do jakości paliwa to był już inny wątek (nie mówie o tym zamkniętym) i wniosek jest generalnie jeden: warto jeździć na dobrym paliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Nie wiem czemu się tak stało ale generalnie obroty min spadły sprzęgło się nie ślizga jeżdżę dalej i nic się nie dzieje Pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Cmikus, to chyba efekt placebo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topol Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 moim zdaniem to jest z tego wyjść a mianowicie jeździć codziennie i robić strajki i blokować wyjazd odpowiedzialnym za to "osłom" to może pomyślą trochę głową a nie d..... i zmniejszą tą akcyzę i podatek. Chore dla mnie jest to iż inne kraje potrafią strajkować (tirowcy) a u nas nic, skoro płacze ludzkie nic nie dają to trzeba posunąć sie dalej i wyjechać na drogi. to może będzie taniej. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi