rafallski Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witojcie Nie wiedziałem czy napisać ten post w dziale Spoty czy tutaj, ale stiwerdziłem, że nie dot. on Megane, więc jest tu. Od pewnego czasu na torze kartingowym k. Częstochowy odbywają się zawody BMW Drift Day. Byłem na kilku tego typu imprezach i muszę przyznać że zabawa przednia. Najbliższa zapowiada się wyjątkowo interesująco ze względu na udział jednych z najlepszych zawodników Toyo Drifting Cup: Bartłomieja Owczarka ( w sezonie 2007, 3 zawodnik Toyo Drift Cup i 5 w Hungarian Drift Series) w Nissanie Silvia s15 - 450 KM oraz Jacka Sobczaka ( Nissan 200sx s14 - 400 KM ). Oprócz tego na pewno jak zawsze przyjedzie dużo drifterów "amatorów", będzie dużo palenia gumy, jeżdżenia bokiem itd. Kto nie ma planów na niedzielę 20 lipca serdecznie polecam przyjazd do Wyrazowa. Oto plan imprezy: Harmonogram turnieju: 8.00 - 10.00 - rejestracja zawodników; 10.10 - 10.40 - briefing dla zawodników; 10.50 - 13.00 - trening; 13.50 - 14.00 - oficjalne otwarcie BMW Drift Day; 14.10 - 15.30 - kwalifikacje do TOP 16; 15.40 - 16.10 - Drift Taxi; 16.15 - 16.35 - pokaz driftu w wykonaniu Bartłomieja Owczarka oraz Jacka Sobczaka; 16.40 - 17.00 - briefing dla zawodników; 17.05 - 17.15 - prezentacja zawodników TOP 16; 17.20 - 18.50 - jazda parami; 18.50 - 19.00 - rozdanie nagród; 19.00 - zakończenie. Kibice wstęp wolny. Drift Taxi: 30 zł. Filimiki z imprezy wrzucałem już kiedyś na forum, jednak dla zachęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_87 Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 By tardycji stało się za dość - oczywiście tam będę jak zawsze :) Mimo, że ostanio urwałem tam kawalek dokladki, pożniej skrzywilme felgę i stracilem kawalek progu :) :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallski Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 No niestety na torze lepiej nie ścinać zakrętów, bo można szkód sobie narobić (a ponieważ to tor kartingowy miejscami bywa ciasno). Tym bardziej widowiskowe są drifty doświadczonych kierowców, którzy z ogromnymi prędkościami potrafią się tam wymieścić :) Damiano_87, w jakich godzinach zamierzasz się pojawić? Wiesz moze jak długo ten tor jeszcze będzie istniał? Po raz kolejny zapraszam :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi