Belfegor Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 a ja tam kupile nowe Firestone Winterhawk i napewno nie dalbym sie namowic na uzywane bo za te dalem 155zl za sztuke a za dobre uzywane wolali 75-80 zl Parodia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Nowa opona to nowa guma - używki nawet w "super stanie" to jednak guma która już swoje przeszła i właściwości ma inne. Moim zdaniem jeżeli ktoś nie musi liczyć każdej złotówki do końca miesiąca to warto kupić nowe, a w zależności od zawartości portfela wybrać model. A ostatno policja zaczela sie czepiac opon wiec posiadanie dobrych moze sie zrekompensowac szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 zależy ile ta używka ma lat i ile sezonów chcemy na jej pojeździć, ja kupuję używki po 50-75zł (roczne, maks półtoraroczne) bo liczę na to, że jeszcze maks 2 sezony na nich pojeżdżę. Chociaż po śniegu nie jeżdżę tak dużo (ostatnio), a na lód to i tak nie ma to znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_palindo Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 goodyear ug7 na zime na lato TOYO proxes cf1 - wyczes & wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spitfajer Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 a ja tam kupile nowe Firestone Winterhawk Ja również w tym sezonie kupiłem takie oponki i jestem bardzo zadowolony , na lato mam dunlopy ( też nowe ) . Kiedyś kupowałem używki , ale od kilku lat jak wymieniam to tylko na nowe . Naprawdę warto inwestować w nówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 14 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 spitfajer, Popieram i jak to już piszesz to zezwalam na BOLDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 9 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2008 na zimę mam z przodu bf godrisch , z tyłu pneumat . Letnie mam cztery równe michelin asymetryczne ale jeszcze na nich nie jechałem . Uważam że powinno się kupować nowe oponki , ale jest wiele używek w dobrym stanie i za niewielkie pieniądze. Każdy kupuje to na co go stać i na co ma ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1965 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 na lato Firestone Firehawk TZ200 na zimę Firestone Winterhawk 2 (nowość) tylko nowe , jestem za tym żeby znać życiorys opon , mialem super wyglądające zimówki - PO AWARYJNYM HAMOWANIU !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmikus Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Nowe to oczywiste cena w porównaniu z podobnymi używkami jest większa ale gwarancja i bezpieczeństwo jakie dostajemy gratis do nowych przechyla szalę na ich stronę życie jest więcej warte niż np 150 zł różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1965 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 [CIACH!!!] bardzo mądrze a trzeba pamiętać że cena tej samej opony o innym indeksie prędkości czyni tę oponę tańszą , nie potrzeba wszystkim opon o ind.H czy wyższym . Jeżdzicie szybciej niż 200km/h ? [nie cytujemy całości posta pod którym odpowiadamy] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Jeśli opony to tylko nowe (kocham życie), a na zimę tylko zimowe z identycznego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiar Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 rozsądnie jest kupić nówkę a na zimę zimówkę , warto trochę zadbać o bezpieczeństwo lub ewentualną stłuczką przed którą zimówka może nas ochronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 13 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2008 Tak naprawdę żadne opony nie uchronią nas przed stłuczką czy ewentualnym wypadkiem jeśli nie zachowamy przynajmniej podstawowych zasad bezpieczeństwa na drodze. Dobra nowa opona na pewno je zwiększa lecz nie należy sądzić, że w 100% gwarantuje :-> Ja zawsze kupuje nowe opony i uważam że tylko tak powinno się postępować, no chyba że ktoś jezdzi starą furmanką z sianem po polach lub potrzebuje do lekkiej przyczepki :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.wrc Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Uważam że nowe to nowe i na lato letnie a na zimę zimowe. Tylko te ceny :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brejq Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zimą zimowe, latem letnie. Używki jak najbardziej tak - tylko z głową. Czyli z "mięsem" i w miarę świeże a nie takie jak na allegro ze 3mm bieżnika 99 rok produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi