weko Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Witam Chcialbym sie dowiedziec czy ktos juz instalowal moze , w renault megane scenic typ tego pioneera ?? Chodzi mi o dokladny schemat podlaczen wyswietlacza i pilota w kierownicy .. Lub adres jakiejs firmy , ktora moze mi pomoc w zainstalowaniu tego radia w aucie Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chcr Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 niestety tylko na pilot jest wyjscie a przejsciowka to koszt 250 pln a na wyswietlacz dopiero od modelu 5000 albo nawet 6000 i koszt to 400-500 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 WitamChcialbym sie dowiedziec czy ktos juz instalowal moze , w renault megane scenic typ tego pioneera ?? Chodzi mi o dokladny schemat podlaczen wyswietlacza i pilota w kierownicy .. Lub adres jakiejs firmy , ktora moze mi pomoc w zainstalowaniu tego radia w aucie Pozdrawiam :) witam,odkopałem nieco temat,ale może się przyda,mam to radyjko i po zakupie adapterka za 120 zł na allegro wystarczy tylko wypiac kabel od pilota z wyświetlacza i podpiąć do adapterka i pilot działa super.Niestety wyświetlacza w tym modelu nie podłączysz. tu link do gościa który zrobi adapterek tak by nietrzeba było się męczyć http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9...82+wys%C5%82any. do meganek po 2000 roku doszła obsługa wyświetlacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 Popieram kolege Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 no to żeś kolego prawie 2 letniego kotleta odgrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) odgrzał bo go poprosiłem bo dałem aktualny link ,bo teraz dopiero doszła obsługa wyświetlacza 2 letni link by się nie otworzył 8-) Adapter pozwala w techniczny i ekonomiczny sposób połšczyć display i joystick z fabrycznego kompletu Renault Tuner List z nowoczenie wyposażonym, rynkowym odbiornikiem Pioneer przy zachowaniu sterowania i wywietlania informacji z radia na oryginalnym displayu. Radia z serii Tuner List VDO były montowane głównie w samochodach Clio /Kangoo /Laguna /Megane /Modus /Scenic /Traffic z oddzielnym displayem SAGEM serii AFFA w latach 2000-2005. Do displaya podłšczony jest joystick. Komunikacja dwustronna radia z displayem i joystickiem przechodzi przez żółty wtyk mini-iso z pięcioma przewodami (1/SDA, 2/SCL, 3/MRQ, 5/RADIO-ON, 6/GND, pin 4 wolny). Kolory przewodów mogš się różnić w różnych modelach. Pozostałe typowe dwa wtyki ISO to zasilanie (A1/Speed, A2/NC, A3/Tel-Mute, A4/+12V-Const, A5/Ant-Remote, A6/Ext-Ilumin, A7/Ignition, A8/GND) i podłšczenie głoników (B1...B8), typowy jest również wtyk antenowy. Adapter wykonany jest w formie przelotki z kompletnym okablowaniem, do bezproblemowego montażu. Sterowanie do radia podane jest poprzez kštowy wtyk mini-jack 3,5mm natomiast informacje dla displaya sš obecne na niebieskim gniedzie IP-bus (ale tylko w radiach z funkcjš Sub-display). Orientacyjna lista odbiorników Pioneer wyposażonych w niezbędną funkcję Sub-display oraz Steering Wheel Control: ANH-P10MP, DEH-P3100UB, DEH-P4100SD, DEH-P4800MP, DEH-P4900IB, DEH-P5100UB, DEH-P40MP, DEH-P55BT, DEH-P5700MP, DEH-P5730MP, DEH-P6000UB, DEH-P65BT, DEH-P6700MP, DEH-P6900IB, DEH-P700BT, DEH-P7000U, DEH-P7100BT, DEH-P7600MP, DEH-P7700MP, DEH-P80MP, DEH-P8100BT, DEH-P8600MP, DEH-P9600MP, FH-P80BT Obsługiwane rozkazy sterowania to VOL+/-, SEEK+/- manual/*auto, SOURCE, MUTE/*BAND przy pomocy przycisków joysticka (*oznacza przytrzymanie przycisku ponad 2 s.) oraz PRESET+/- przy pomocy pokrętła joysticka. Zastosowanie adaptera blokuje użycie gniazda IP-bus radia dla zmieniarki Pioneer i jej ewentualne podłšczenie wymaga użycia specjalnego rozdzielacza. Inne adaptery Pioneer np. dla Ipoda lub Bluetootha można podłšczyć bez problemu. Fabryczna zmieniarka VDO jest niekompatybilna z radiem Pioneer i w tej konfiguracji nie będzie działać. Przed zamówieniem adaptera UNI24PNR01 należy sprawdzić czy display/joystick współpracuje z radiem serii Tuner List przez żółty wtyk mini-iso z 5-ma przewodami oraz czy radio Pioneer posiada funkcje Sub-display oraz Sterowanie z zewnętrznego adaptera. Pojawił się schemacik do wykonania takiego adapterka za symboliczną kwotę www.kmsek.user.icpnet.pl/laguna/dokumenty/sterowanie_radia.pdf Edytowane 23 Października 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi