Fazzi Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 witam, mam problem z fabrycznym radiem/CD (auto z 2005 roku), a mianowicie podczas jazdy samochodem w trakcie sluchania stacji radiowych następują bardzo krótkie przerwy w odbiorze, następuje głucha cisza i za chwilkę wszystko powraca do normy. Dzieje się tak bez względu na to jakiej stacji słucham. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Wyłącz funkcję "TA" (czy jakoś tak). To ona powoduje te wyciszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 19 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2008 Wg mnie wyłącz funkcję AF. Ja jak mam to włączone,to też czasem są przerwy w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2008 Może i tak. W radyjku Renówkowym nie ma TA. Jest iNEWS i chyba iTRAFFIC. Faktycznie jednak chyba to właśnie AF (wyszukiwanie alternatywnych częstotliwości) powodowało te przerwy. Co ciekawe efekt ten zauważyłem jeżdząc po mieście. W trasie tego problemu nie ma, a radyjko ładnie i niezauważenie zmienia sobie częstotliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi