zybio24 Opublikowano 1 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2007 mam probolem z instalacją gazowa z centralką bingo s, na ciepłym silniku szarpie przy ruszaniu a nawet strzela, czy ktoś może miał taki sam problem, albo ktoś by mi mógł podać paramtry centralki bingo s, dodam zę przewody wn nowe, świece także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Miałem kiedyś insalację IIgen. Podczas ruszania nie szarpał ale zdażało mu się strzelić. NIestety nigdy nie udało mi się tego zlikwidować. Podpowiedzią niech będzie to, że gaz strzela gdy mieszanka jest zbyt uboga. Pali sie ona wtedy znacznie dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu29 Opublikowano 12 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2007 Na twoim miejscu pierwsze miejsce jakie odwiedz dobrego gaziarza. Masz złą miesznke gazu na mój nos. Pozdrawiam. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 W rozmowach z instalatorami LPG słyszałem że konsekwencją takiego strzelania może być uszkodzenie lub wręcz rozerwanie kolektora (dlatego do sam z kol plastikowymi raczej nie polecają gazu -alternatywa sekwencja- a do VW producent wręcz zakazuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Gratulacje tym gaziarzom co przy plastikowym kolektorze zakładają II generację. Czy montuje się w dzisiejszych czasach jeszcze coś starszego od sekwencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 Czy montuje się w dzisiejszych czasach jeszcze coś starszego od sekwencji? Tak, oczywiście. Są przecież samochody z silnikami gaźnikowym, z wtryskiem mechanicznym, jednopunkty z metalowym kolektorem. Do niektórych nie da sie założyć sekwencji, w innych można ale nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 14 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2007 A faktycznie o gaźnikowych już niestety zapomniałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Mam właśnie jeszcze samochód z wtryskiem jednopunktowym i metalowym kolektorem, dlatego o tym pisałem, w astrze zakładają różnie jedni wolą instalkę za 2,5 tys (na własną odpowiedzialność bez gwarancji) inni sekwencję za 4 i więcej. W renówkach z wielopunktowym wtryskiem pozostaje raczej sekwencja i dlatega jak załozysz instalację nieprzystosowaną do danego typu silnika mogą być takie niespodzianki jak strzelanie i uszkodzenie kolektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Za 2,5tys to założysz właśnie sekwencję, i to pewnie daleko nie szukając. PS. Pisząc sekwencję myślę o IVgen. Trudno w jednopunkcie mówic o wtrysku sekwencyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turbofan Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Ja sugeruję dokładne sprawdzenie układu zapłonowego, on najczęściej jest przyczyną strzałów na gazie, sprawdź dokładnie świece, przewody, aparat zapłonowy. Poza tym ,może być jeszcze kilka przyczyn strzałów, np niewłaściwy mixer, zły skład mieszanki, nieszczelność w ukł. dolotowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaha Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Może też być to że instalacja jest kombinowana, poskładana z tego co aktualnie było pod rękom, znam taki przypadek, dopiero wymienienie miksera pomogło. Tamta instalka była zakładana ze trzy lata temu jak był lekki szał na LPG i zakłady nie mogły się powyrabiać a klienta szkoda odpuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi