kilkiewicz1383 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A mianowicie kupilem Megi II 1,9 dci Grandtour LUX PRIVALAGE z niedzialajacym sensorem zm i deszczu. Pojechalem wiec do salonu po nowy i nic dalej to smo wycieraczki dzialaja tylko na szybkich obrotach bez czasowki i automatyczne wlaczanie swiatel nie dziala. Wybralem sie wiec do serwisu poraz kolejny na kompa. Jak to w servisie skasowali i powiedzieli tyle co wiedzialem ze cos z polaczeniem sensora z kompem nie tak. co to moze byc prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Proponuje sprawdzić kabelki omomierzem czy maja przejecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilkiewicz1383 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 na jednym z forum przeczytalem tez za te klopoty to wina kompa i niby jest to wada nieodwracalna-wymiana kompa ? :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek7112 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam sprawdziłeś czy dochodzi zasilanie ?? tam są trzy przewody i mam nadzieje ze masz żel na tym czujniku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilkiewicz1383 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 zel na sensorze oczywiscie bo jest nowy i jak najbardziej dobrze zwiera sie z szyba. Co do przewodow musze spr co i jak na chwile obecna nie ma mnie w PL a zona urzeduje Megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinello Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Nie jestem pewien, ale chyba tryb pracy wycieraczek (z czujnika deszczu lub zwykły przerywany) mozna ustawić tylko na komputerze. Tryb pracy świateł - automatyczne czy nie - można ustawić samemu. Więc może czeka Cię wizyta w ASO i "przestrojenie" komputera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilkiewicz1383 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Okazalo sie ze mam walniety sterownik UCH i dla tego nie pedzi sensor deszczu ani swialtel no i wiadomo lusterko tez sie nie sciemnia-poza tym problemow nie ma. Wie ktos moze czy mozna takie cudo naprawic? czy trzeba kupic nowy i programowac od nowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Witam, przestał mi działać sensor deszczu i zmierzchu - mam pytanko, czy problem żelu może mieć również wpływ na sensor zmierzchu czy on tylko związany jest z deszczem. Nie wiem czy mam wymieniać cały sensor czy tylko żel. Dodam, że lusterko auto ściemnianie działa. Kupując używany sensor czy mogę go sprawdzić bez żelu tylko jako czujnik zmierzchu? Za porady z góry dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi