grooha Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 dzien dobry panowie, mam meganke 2004r. 1.6 16v benzynka-87 tys km. ostatnio zauwazylem ze podczas odpalania autka,przewaznie po dlyzszym postoju nastepuje jakis zgrzyt. ciezko mi go zlokalizowac poniewaz zdarza sie to tylko kilka razy w miesiacu. na pewno z po maski :) silnik przy 35 tys mial zmieniane kolo zmiennych faz rozrzadu w raz z kompletem rozrzadu, powtorka przy 52 tys( wszystko za poprzedniego wlasciciela) naprawa oczywiscie w aso-Piła. jak mozna zwerywikowac ta usterke???? i czy mieliscie podobna sytuacje??? prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 To może być napinacz paska rozrządu. Nie każdy zgrzyt przy odpalaniu to wina koła zmiennych faz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjam Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Witam, W moim Megane ma miejsce identyczna sytuacja jak w opisie powyżej. Mechanik, u którego ostatnio robiłem przegląd przed zimą, po usłyszeniu tego "zgrzytu" od razu określił pochodzenie - ROZRUSZNIK. Dodał do tego, że tak to już jest w autach trzymanych "pod chmurką" i nie ma się zbytnio czym przejmować. Nigdy w 100% nie ufam temu co powiedzą fachowcy, ponieważ nie raz już się "naciąłem", natomiast dostosowałem się do rady i staram się walczyć z natręctwem tego odgłosu. Przepraszam za odkopanie tematu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADII Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 mam ten sam problem jak autko postoi 3,4 dni to przy odpaleniu to słychac a pozniej juz nie. To rozrusznik jak kloega wczesniej pisał wiec mozesz spac spokojnie nic powarznego jak na francuza. ja mam to tylko jesienia i zima jak spada temp. ok. zera, i tak juz 3 latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi