ralf Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Witam! Obcenie mam megi I Ph II ( sedan 1.6 16V). Wiek leci wiec pomyslalem o zmianie. U dealerow jest spory wybor rocznych (2007), z malym przebiegiem II ph II - spory wybor 1.6 16V Rozne opinie o megi kraza ale ta ktora mam jest niezawodna i ekonomiczna. II jest ciezsza - silniczek prawie ten sam ale zmienne fazy rozrzadu i elektyczne wspomaganie ponoc rekompensuja poniekad spadek osiagow. Wiec jak to jest z osiagami? Duzo gorsze od I z 1.6 silnkiem? Katalogowo 1,5 sek dluzej do 100.. Spalanie ? (teraz pali mi 6-7,5 L - przy srednio dynamiczej jezdzie) I czy megi 2007 jest juz wolna od wszystkich usterek wieku dziecinnego? (poprzednia - rok 2000 - byla juz pozbawiona padajacych cewek - fabryczne Beru etc.. ) Jak z trwaloscia plastikow ? (w obecnej najbardziej mnie wkurza ze to i owo z czasem odpada -np pekajace klamki wewnetrzne przy srubkach mocujacych etc) W zawieszeniu cos poprawiali w stosunku do pierwszych II ? Na co zwrocic uwage przy zakupie? pozdrawiam Ps Narazie to ogolne rozwaznie bo korci mnie krolowa awaryjnosci laguna 2007 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibki8 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 To jest już wersja po lifcie. Zostało zmienione w niej zawieszenie przednia cześć nadwozia została wzmocniona i zmieniono parę detali. Ja słyszałem że w slinikach 1.6 lubią szybko cewki siadac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi