4538002 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 witam mam problem gdy ostrzej jeżdżę meganem 1.4 97r zaczyna śmierdzieć wewnątrz tak jakby sprzęgłem przypalonym ale to nie możliwe nie przypalam go.... nie ślizga się i było niedawno wymieniana ok 2 miesiące temu. czyli nowe co moze być przyczyna proszę o pomoc. przy spokojnej jezdzie tak sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 wlasnie wrocilem z trasy, i w garazu poczulem to samo, ale mysle ze to normalne jak sie troche mocniej depnie... jak mialem vectre to czulem to samo po ostrzejszej jezdzie :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 boje sie zeby sprzegło sie nie uszkodzilo... ale na 99% nie przypalam sprzegla a zapach jest podobny.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 to że nie jeździsz na półsprzęgle to nie znaczy że nie przypalasz, zawsze jest moment włączenia i wyłączenia sprzęgła przy zmianie biegów. Następna sprawa to nowa tarcza - musi się "ułożyć". Proponuję nieco łagodniejsza jazdę i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 wezmę to pod uwagę :) ale mysle ze jazda w predkoscia 120 km/h to nie jest jakies wielkie katowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 4538002, kolego proponowałbym udać się do mechanika celem regulacji sprzęgła, ja u siebie po założeniu nowej tarczy już dwukrotnie regulowałem linkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 tak będę musiał zrobić orientuje się ktoś czy ten zabieg jest kosztowny i długotrwały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 trwa to do 5 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4538002 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 witam ponownie problem chybaaa się rozwiązał otóż przy zmianie żarówek lamp przednich musiałem krzywo dokręcić tą osłonkę odkręciła leżała luzem na pasku... dobrze że nic się nie stało widać na niej ślady przypalenia. Skoro problem rozwiązany, to zamykamy. W razie pojawienia się innych okoliczności - kontatk z administracją w celu otwarcia tematu. - Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi