tom sk Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 witam może wiecie dlaczego w moim megane I kiedy jest jeszcze ok.10l paliwa(rezerwa się jeszcze nie świeci)i kiedy podjeżdzam pod górę albo mocniej przyspieszam to samochód gaśnie jakby nie było już paliwa(wtedy zapala się rezerwa) (potem zapala). w niektórych samochodach jest zawór zwrotny przy pompie paliwa w baku ale nie wiem jak jest w megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixr Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 moja megane na rezerwie gaśnie na przechyłach dużych - zjazdy z wiaduktów autostrad itd , generalnei na ślimakach gdzie szybciej pojadę. Ale też miałem przypadek że zdechła mi pompka paliwa, wymieniłem i pomyslałem why. Zamieniłem filtr paliwa, stary rozciałem dla ciekawosci i stało się jasne. Nie tylko w dizlach trzeba regularnie zmieniać filtr paliwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi