Mate-usz Opublikowano 26 Lipca 2025 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2025 Witam, Otóż mam taki problem że po wymianie kolumny kierowniczej komputer diagnostyczny (Delphi DS150E) nie chce mi się połączyć z modułem wspomagania. Próbowałem podpinać starą kolumnę i też nie chce się połączyć (pojazd nie odpowiada na podawane zapytania diagnostyki). Sprawdzałem naipięcia na dwupinowej kostce wspomagania i na tej ośmiopinowej na pinie 8 i tutaj wszystko ok. Bezpieczniki też przejrzałem. Po włączeniu zapłonu słychać odblokowanie blokady, wyświetla błąd wspomagania. Próbowałem też PyRenem, ale wogóle nigdzie nie wyświetla mi w nim modułu wspomagania, tak samo w DDT4All. Już nie mam pomysłów co to może być, może komunikacja między modułem wspomagania a komputerem głównym, albo samym gniazdem diagnostycznym? Tylko jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi