kk Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Witam ponieważ chciałam zakupić samochód combi wybrałam się ostatnio na poszukiwania takowego. Wpadło mi w ręce właśnie megane 1,9 combi. 2001 rocznik, 90000 tys przebieg (możliwe?????) 25900 zł. Wśród znajomych (również mechaników) opinie nie są najlepsze. A co wy sądzicie?? Mnie autko bardzo się spodobało. Zrobiło niezłe wrażenie podczas jazdy. Jest też książka serwisowa i ostatnio wymieniane było coś przy zawieszeniu, olej, uszczelka..... czyli podstawy. Jest zachwalany przez sprzedającego ale wiadomo jak to jest. Bardziej myślałam o oplu astrze 1,7 dti. Ale kusi mnie ta meganka.... Warto czy nie?? Poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Wielka okazja to by była gdybym ja sprzedawał z 2004 roku z przebiegiem wciąż ok 51 tyś. Ale może faktycznie jakiś dziadzio jeździł od święta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Hmmm, 6-cio letni Kombiak w dieslu... Trochę to podejrzane, cena też nie jest okazyjna, 1.9d rocznik 2001 można znaleźć sporo taniej i to wcale nie jakieś zajechane egzemplarze. Co do wyboru czy Opel czy Renault to TYLKO Renault ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Jeśli Opla to benzynę. Ople Vectry z tego co się dowiadywałem bo kiedyś chciałem kupić, miały co pół roku inny silnik diesla. Zmieniali producentów... 1,7 dti nie wiem co jest wart. Natomiast teraz nowe ople wydają się mieć dobre diesle bo są to włoskie jtd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Przebieg... Ja mam auto kupione koniec 2004 i mam zrobione 40 000 bo meganka jest traktowana jako auto "reprezentacyjne" W dzisiejszych czasach raczej nie ma co sie nad przebiegiem zastanawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 meganka jest traktowana jako auto "reprezentacyjne" Jeśli się nie mylę to masz Megankę w kolorze Szary Eclipse? Kolor jest jak najbardziej reprezentacyjny (moja Megi jest właśnie w tym kolorze i baaardzo mi się ten kolor podoba). Co do przebiegu... 15 tys rocznie to dla benzyniaka nic specjalnego, ale jeśli ktoś kupuje diesla to z myślą, że będzie robił znacznie więcej, chociaż czasem są wyjątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gipsiarz Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 No w podpisie mam fotke przodu:)Szary Eclipse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 No to mamy bliźniaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 ja mam madzieII od poltora roku i zrobione ledwo 20kkm wlasnie dieslem wiec takie perelki jak gipsiarza i moja sie zdarzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Nie twierdzę, że takich "perełek" nie ma tylko, że znaleźć taką "perełkę" jest niezwykle ciężko. Z całego serca życzę kk, żeby to była taka perełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ja za swój dalem 24 500 udokumentowany przebieg 80600 km. Nowocześniejszy silnik dci. U ciebie cena za wysoka, przebieg możliwy aczkolwiek wg. mnie malo prawdopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 DrNO, po co kupowales diesla jak jezdzisz tak malo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Co do perełek, to brat kupił Fiestę 2003 r. z przebiegiem 28 000. Przebieg 100% pewny bo serwisowany był regularnie w serwisie, gdzie pracuje kolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Snap. Ja też mam niewiele przejechane. Bo my w Krakowie lubimy Diesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 przy zakupie uzywanego to rozumiem bo czesto jest mala roznica w cenie a bywa tak ze nie ceny sa identyczne ale jak sie kupuje nowy to dla mnie jest to srednio zrozumiale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi