qbamerida Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 witam. czy moze mi ktos pomoc? mam problem zastanawiam sie nad zakupem megane scenic rxe 2.0 za450f (ok2000zl) wszystko sie wydaje pieknie ale samochod ma najechane nieco ponad 180000 mil(ok 290000km) po angielskich drogach. zastanawiam sie ile taki samochod jeszcze moze pojezdzic. czy moze ktos dac mi sensowna odpowiedz...? z gory dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Jeżeli właściciel dbał, i Ty będziesz dbał, to bez problemów najmniejszych zrobisz drugie tyle. Jak pojedziesz na diagnostykę, to mechanik powie Ci więcej. Poziom sprężania może sporo powiedzieć o wyżyłowaniu silnika benzynowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Nawet jeśli auto jest zadbane to przebieg bliski 300 tkm musi zrobić swoje. No chyba że poprzedni właściciel/e wszystko po kolei wymieniał Ja bym nigdy nie kupił takiego auta, niestety przebiegi są największą bolączką aut zakupowanych za granicą :cry: Kiedyś trzymałem się zasady ab nie kupować auta z przebiegiem większym niż 100 tkm i instalacją gazową i jakoś zawsze z swoich zakupów byłem zadowolony :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambos88 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Z tego co wiem silniki 2.0 8V są bardzo żywotne ,o ile był normalnie eksploatowany powinien dociągnąć nawet do 500 000 km. Musisz jechać do mechanika sprawdzić ciśnienie sprężania i oleju , zerknąć w zawieszenie (które w naprawie nie jest skomplikowane ani drogie) itd. Wiadomo 300tys to duży przebieg ale wszystko zależy od stanu auta. Jedno auto po takim przebiegu to złom a inne zrobi jeszcze drugie tyle. Nic nie piszesz z której strony jest kierownica. Bo jeżeli trzeba przerabiać to bym się już zastanowił. Trudno cokolwiek powiedzieć o samochodzie bez jego oglądnięcia. W każdym razie na pewno wart jest zainteresowania , chociażby ze względu na cene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi