TURBO Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 A v e ! Dostałem od swojego dealera Renault ofertę zakupienia autka: Renault Megane II 1.4 Alize GrandTour 2007 (niemetalizowana) - czyli takie Authentique + klima za 49 ooo PLN w związku z tym mam dwa pytania: -> czy będę zadowolony z tak wyposażonego autka (?!) - ewentualnie co sugerujecie by dołożyć ? -> z jakimi usterkami standardowymi muszę się liczyć ? -> czy to dobra oferta ? Czy może lepiej poczekać na Clio Kombi co o tym sądzicie ? Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 To bardzo dobra cena. Ja bym wziął jeszcze halogenki. Chyba że jest możliwość dorzucić kaski do 1,6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TURBO Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 A v e ! Hadson ! To bardzo dobra cena. Ja bym wziął jeszcze halogenki. Chyba że jest możliwość dorzucić kaski do 1,6. Niestety taki, albo żaden ..... można tylko w kolorach i dodatkowym wyposażeniu wybierać ... silnik i standard taki jak napisałem ....... Porównywałem z Clio III i z silnikiem 1.4 jest droższe o jakieś 4 ooo złotych ...a tu przecież kombi i większa bryczka ... tylko co z awaryjnością ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 witamy kolejnego klubowicza z krc który na meganki się przesiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TURBO Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 A v e ! Bronius ! Trzeba iśc do przodu ...szczególnie, że oferta jest atrakcyjna .... teraz pozostaje mi tylko rozstać się z Clio .... no chyba, że uda się korzystnie zainwestować w nieruchomości, wtedy pojeżdżę "Klijakiem" jeszcze kilka latek , bo jeździ się wyśmienicie bezawaryjnie (odpujkać) i tanio (dziś tankowałem 6.3 l/100km na mieście, no może w Toruniu ). Tylko moje trzy dziewczyny w tym dwie dorastające narzekają, że ciasno się robi .... PS. Jakoś nikt nie napisał o awariach, może Megane jak Clio nie psują się wcale ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Clio czy Megi ważne że Renault Ja po przesiadce do Megi wreszcie mogę powiedzieć, że czuję sie bezpiecznie w samochodzie. Bo czego by nie mówić to clio I to blaszana puszka była, chociaż wiele zalet miała Pozdrawiam [ Dodano: 2007-03-15, 22:13 ] A i na twoim miejscu brałbym megana. Po paru latach za więcej go sprzedaż niż clio. Poza tym mimo wszystko autko klasę wyższe, co pewnie ma odbicie we właściwościach jezdnych ilości miejsca i prestiżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Witaj! Za taką cenę brałbym tą Megankę w ciemno. Z wyposażenia dodatkowego to właściwie tylko radyjko jeszcze bym dołożył bo w standarcie jest już dość sporo fajnych rzeczy w autku. Jeśli chodzi o awaryjność to jak na razie u mnie nic się nie działo czego nie dałoby się szybciutko samemu zrobić, ale jak na razie to przejechałem swoją Meganką jakieś 6 tys km. Liczę na to, że jeszcze sporo kilometrów zrobię zanim się zacznie dziać coś poważniejszego A Clio kombi to jakoś tak dziwnie wygląda, ale to rzecz gustu. W ogóle jakoś nie pasują mi kombiki segmentu B. Jeżeli chodzi o usterki "standartowe" to jakoś nie zauważyłem żadnych, może poza tym, że w mojej Megance jak szybko kręcisz kierownicą w lewo to słychać takie cichutkie terkotanie (w serwisie powiedzieli, że ten typ tak ma )Pozdrawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 że w mojej Megance jak szybko kręcisz kierownicą w lewo to słychać takie cichutkie terkotanie Też to mam... To wspomaganie?? Nie wiem co to jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 15 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2007 Ponoć ma to związek z elektrycznym wspomaganiem (co ciekawe jak auto było na podnośniku to tego ćwierkania nie było), byłem też z tym u mechanika który specjalizuje się w renówkach i też mi powiedział, żeby się tym specjalnie nie przejmować, że w dość sporej ilości Meganek z elektrycznym wspomaganiem tak jest. Jakoś się już do tego przyzwyczaiłem i nie stwierdziłem, żeby to miało jakiś wpływ na zachowanie auta podczas jazdy.Nie zauważyłem też żeby było głośniej lub ciszej, cały czas terkocze tak samo, a jak mam włączone radio to w ogóle tego nie słychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 To fakt jest to ciche. Chciałem coś z tym robić. To mnie uspokoiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Proponowałbym brać. Wprawdzie 1,4 nie pozwala na wielkie szaleństwa na szosie ale ten wspaniały bagażnik.... Zdrówko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacky Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Warto mieć też czujniki wspomagające parkowanie. Bardzo pomagają, szczególnie w kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 A moim zdaniem to zbedny bajer. Jezdze kombikami odkad mam prawo jazdy, i jakos nie mam problemow z cofaniem/parkowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Tak ale w Krakowie np jest bardzo ciasno i przy parkowaniu w kopertę przydają się. niestety nie mam czegoś takiego i kombinuje w inny sposób. Czasami patrzę się w odbicie auta stojącego po drugiej stronie ulicy, czasami trafia się jakaś wystawa, a czasami trzeba ruszyć d i zerknąć ile zostało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq Opublikowano 16 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2007 Witam! Cena baaardzo dobra. Wersja - zapewne sam wiesz, czy wyposażenie Alize jest dla Ciebie wystarczające. koniecznie trzeba wrzucić radyjko i ... tyle Silnik - nie chcę kolegi martwić, więc nie będę się wypowiadał :-/ CL3 lub MK2? - zdecydowanie megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi